Online-retriitti 14.-21.8.2020: Leela Sarti ja Mads Folmer Jensen

Vapauden todeksi eläminen
Heräämisen polun harjoittaminen kaikkien elävien olentojen ja kotimme maapallon hyväksi

Kehollisen, läsnäolevan meditaation ja vuorovaikutteisen tutkimisen harjoittaminen avaa mahdollisuuden ymmärtää ja muuttaa tottumuksiamme, jotka pitävät meidät tyytymättöminä ja harhauttavat huomiomme. Tämä kutsuu päivittäiseen elämäämme avaruutta ja avoimuutta.

Tervetuloa retriitille, jossa tutkimme mahdollisuutta löytää perusta olemisen luonnollisesta hyvyydestä. Tarkastelemme sitä, kuinka elää tyytyväistä elämää läsnäolosta käsin niin että voimme olla oma itsemme rauhassa muiden kanssa. Uteliaisuuden ja ystävällisyyden hengessä avaudumme selkeän ja valppaan läsnäolon kokemukselle. Teemme meditatiivisia harjoituksia, jotka tukevat syvää lepoa, tien löytämistä sisälle kehoon ja asioiden asettumista luonnollisille paikoilleen. Hetki hetkeltä intiimi läheisyys elävän todellisuuden kanssa laajentaa näkökulmaamme ja virittää meidät sille, mikä elämässä on todella tärkeää.

Retriitti tukee luonnollisen tietoisuuden vakauttamista sekä mielen, kehon ja sydämen täyteyttä. Kun puramme fyysisiä ja henkisiä jännityksiämme, voimme parantua ja paljastaa rajattoman luontomme, ihmisyyteen kuuluvan ystävällisyyden ja olemisen arvokkuuden.

Tämä harjoitus on enemmän kuin vain henkilökohtainen henkinen prosessi. Se syleilee perimmäistä yhteyttämme kaiken elävän kanssa ja kutsuu meitä toimimaan maailmassa rakkaudesta ja omasta syvyydestämme käsin.

Retriitti sisältää istuma-, seisoma- ja kävelymeditaatiota, opetuspuheita, ohjausta, ohjattuja meditaatioita, vuorovaikutteisia harjoituksia sekä mahdollisuuden yksilötapaamisiin opettajien kanssa.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti sopii kokeneille meditoijille, jotka ovat istuneet aiemmin vähintään viiden päivän mittaisen hiljaisen retriitin (missä tahansa perinteessä).

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa.

Retriitti online-muodossa

Tämänhetkisten matkustusrajoitusten vuoksi retriitti pidetään online-muodossa, mahdollistaen kaksi erilaista osallistumistapaa. Kaikki osanottajat ovat mukana Zoomin välityksellä kolmessa päivittäisessä sessiossa. Retriitti alkaa perjantaina 14.8. opetuspuheella ja loppuu perjantaina 21.8. puolenpäivän tienoilla.

8.30-10.00 ohjattu meditaatio, opetusta ja ohjeita

14.30-16.00 ohjattu meditaatio ja Q&C (kysymyksiä ja kommentteja)

19.30-21.00 opetuspuhe ja tutkiskelua

Vaihtoehto 1: Kokonainen hiljainen retriitti: osallistuminen kolmeen päivittäiseen Zoom-tapaamiseen ja hiljaista harjoitusta niiden välillä (ehdotettu harjoitusaikataulu lähetetään ennen kuin retriitti alkaa). Lisäksi pienryhmätapaamisia ja mahdollisuus yksilötapaamisiin opettajien kanssa.

Vaihtoehto 2: Retriitti joka on sopeutettu perhe-elämään tai muihin käytännön tilanteisiin: osallistuminen kolmeen päivittäiseen Zoom-tapaamiseen ja jonkin verran harjoitusta niiden välillä. Lisäksi pienryhmätapaamisia ja mahdollisuus yksilötapaamisiin opettajien kanssa.

Pienryhmätapaamisten organisointia varten tarvitsemme tiedon siitä kumman vaihtoehdon mukaan teet retriittiä. Kysymme tästä infokirjeessä ennen retrittiä. Saat myös ohjeita siihen, miten luoda sopiva ilmapiiri meditaatiosaliin online ja miten tavata yhdessä sulavasti ja toisia tukien.

Alunperin retriitti on suunnattu kokeneille harjoittajille, mutta jos olet harjoittanut Leelan tai Madsin kanssa aiemmin, olet tervetullut osallistumaan myös ilman pyydettyä retriittikokemusta.

Ketkä opettavat?

Leela Sarti on opiskellut Buddhan opetuksia ja harjoituksia 30 vuoden ajan. Hän asuu perheineen Ruotsissa ja opettaa Insight-meditaatioretriittejä ympäri maailmaa, minkä lisäksi hän antaa yksilöohjausta Tukholmasta käsin. Hän on opiskellut pitkään myös Diamond Approach -suuntausta ja on viimeiset yhdeksän vuotta ollut mukana harjoitusohjelmassa valmistuakseen opettajaksi kyseisessä perinteessä.

Mads Folmer Jensen on työskennellyt sisäisen uudistumisen, läsnäolon ja tietoisuuden teemojen parissa yli 30 vuotta. Hän opettaa meditaatiota ja kehopainotteista henkisyyttä niin yksittäisille ihmisille kuin ryhmillekin. Hän asuu vaimonsa kanssa Kööpenhaminan pohjoispuolella, missä myös hänen vastaanottonsa sijaitsee.

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 30 €. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämisestä syntyvät kulut.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille pankkikortin/käteistä opettajalle ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen. Vahvistamme ilmoittautumisesi kaavakkeen ja maksun saatuamme. Retriittimaksu 30 € maksetaan Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, viite 3020087  viimeistään 7.8.2020. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, muistathan kertoa tilin omistajan nimen ja maksupäivän ilmoittautumislomakkeessa.

HUOM. Lomake on tehty retriittikeskuksessa tapahtuvaa retriittiä ajatellen. Ruokavaliota ja hätätilanteen yhteyshenkilöä koskevia tietoja ei tarvitse täyttää, eikä online-retriitillä edellytetä täydellistä pidättäytymistä sähköpostin, puhelimen tai internetin käytöstä. Täytäthän kuitenkin kaikki muut kohdat.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten. Peruutustapauksissa emme ikävä kyllä voi palauttaa osallistumismaksua.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Anna Backholm (040-5362 946)
Tuulikki Hukka, ilmoittautumiset (050 432 9241)