Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 5.-13.7.2014 Kruusilassa

“Embodying the awakened heart”

Miksi meditoida? Mitä on vipassana-meditaatio?

Buddhan opetusten ytimessä on todellinen mahdollisuus heräämiseen: luontainen potentiaalimme löytää sisäinen rauha ja vapaus, sekä kehon ja mielen esteetön avoimuus. Retriitti kutsuu mahdollisuuteen kohdata kaikki kokemuksemme aidosti ja valikoimatta, rentoutua löytämään yhteys sisimpäämme, sekä kehittää aitoa ystävällisyyttä niin omaa itseämme kuin kaikkea elämää kohtaan. Kun opimme luottamaan elämäämme, voimme pysyä läsnäolevana avoimin sydämin.

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Lisäksi retriitillä esitellään metta-meditaatio. Metta tarkoittaa rakastavaa ystävällisyyttä tai lempeyttä. Nämä meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perusharjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-, seisoma- ja kävelymeditaatiosta sekä työjaksosta. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Meditaatio-ohjeita sekä opetuspuhe tarjotaan päivittäin. Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettavat Yanai Postelnik ja Leela Sarti. Yanai Postelnik on harjoittanut ja opiskellut vipassana-meditaatiota ja buddhalaisuutta sekä Aasiassa että lännessä vuodesta 1990 asti, ja opettanut eri puolilla maailmaa yli 20 vuotta. Hän on saanut paljon inspiraatiota thaimaalaisesta metsäperinteestä ja vetää säännöllisesti meditaatiotapahtumia luonnossa. Hän asuu Devonissa, Englannissa, on yksi Gaia House -meditaatiokeskuksen vakituisista opettajista, ja myös Gaia Housen opettajaneuvoston jäsen. Yanain opetuspuheita voi kuunnella täältä.

Leela Sarti on perehtynyt Buddhan opetuksiin ja harjoituksiin teini-ikäisestä asti. Vipassana-retriittien opettamisen lisäksi hän toimii psykoterapeuttina. Hän asuu perheensä kanssa Luxemburgissa ja Ruotsissa. Hän opiskelee myös Diamond Approach -lähestymistapaa, ja on saanut inspiraatiota Advaita Vedanta -perinteen ei-dualistisista opetuksista. Leelan opetuspuheita voi kuunnella täältä.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitti on täynnä. Jonotuslistalle voi ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen, varausmaksua ei tarvitse maksaa tässä vaiheessa.

Retriitin perushinta on 200 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,

Tuulikki Hukka (050 432 9241)

Anna Backholm (040 536 2946)