Päiväretriitit: Läsnäoleva samaistumattomuus, 24.-25.3.2018, Lappeenranta

Buddhalainen opetus anattasta, ei-itsestä, kehottaa meitä suhtautumaan kokemuksiimme, kehoomme, tunteisiimme ja ajatuksiimme, omimatta niitä, kuin ne eivät olisi minä tai minun. Se on voimakas keino päästää irti vaistonvaraisesta, itsekeskeisestä takertumisestamme. Tällainen irtipäästäminen ei vieraannuta meitä, vaan tuo meidät herkistyneeseen, estottomaan yhteyteen kokemuksemme kanssa. Helpotus joka aukeaa muodollisessa meditaatiossa voi puhutella meitä laajalti myös sen ulkopuolella, muistuttaen meitä syvemmästä ymmärryksestä itsestä.

Päiväretriitit ovat mahdollisuus syventää ja selkeyttää omaa meditaatioharjoitusta. Mukaan voi tulla vaikkei olisi aiempaa kokemusta meditaatiosta.

Päivien ohjelmaan kuuluu ohjattuja meditaatioita, opetuspuhe, hiljaista harjoitusta, kävelymeditaatiota ja vapaaehtoisia yksilö- ja ryhmätapaamisia. On mahdollista osallistua vain toiseen tai molempiin päiviin. Päiväretriitit ovat kokonaisuudessaan suomenkielisiä.

Päiväretriiteissä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Lattialla istumista varten jokaiselle osallistujalle on Nirodhan puolesta varattu alusta (zabuton) ja yksi meditaatiotyyny (zafu). Jos tarvitset esimerkiksi lisätyynyjä, meditaatiopenkin tai viltin, tuothan ne mukanasi. Nirodha tarjoaa osallistujille teetä ja kahvia, mutta ota mukaasi omat lounaseväät.  Halutessasi voit ottaa mukaan myös muistiinpanovälineet opetuspuheisiin.

Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi mahdolliselle jonotuslistalaiselle. Peruutukset voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen sampo.koistinen@iki.fi.

Kurssiajat: 10:00-18:00 (ovet aukeavat klo 9:30)
Päivämäärät: lauantai 24. ja sunnuntai 25.3.2018
Sijainti: Tirikan päiväkoti, Armilankatu 33 A, Lappeenranta
Ilmoittautumiset:  Ilmoittaudu täällä
Kysymykset: sampo.koistinen@iki.fi, 044-0513176
Hinta: Yhden päivän osallistumismaksu on 15€ ja kahden 30€. Sen voi maksaa Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301803249. Osallistumismaksulla katetaan vain kurssin käytännön kulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, päiväretriitteihin voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla. Peruutustapauksissa emme pysty palauttamaan osallistumismaksua.

Ohjaajan palkkio katetaan osallistujien anteliaisuudella. Lahjoituksia ohjaajille voi jättää retriittipäivissä käteisellä, tai tilisiirrolla Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 520043. Lue lisää lahjoituksista.

Ohjaajasta:
Sampo on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.