Retriittipäivät: Samadhi – Meditatiivinen mielentyyneys 20.-21.1.2018, Kirkkonummi

Samadhi – meditatiivinen mielentyyneys – on yksi arvokkaimmista meditatiivisista taidoista joita voimme kehittää elämässämme. Samadhi muodostaa tärkeän sisäisen hyvinvoinnin voimavaran, joka mahdollistaa syvemmän kokemuksellisen irtipäästämisen. Harjoituksen myötä huomiomme kehittyy hienovaraisemmaksi ja vakaammaksi, jolloin voimme alkaa oivaltaa asioita joita emme arkitietoisuudessa huomaisi.

Retriittipäivissä syvennymme kehotietoisuuden ja hengityksentarkkailun meditaatioharjoituksiin. Kehitämme niiden avulla meditatiivista keskittyneisyyttä ja syvyyttä. Päivissä käsitellään myös asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat samadhin syvenemistä ja kehittymistä – kuten lempeyttä, kärsivällisyyttä, ja leikkisää asennetta – sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa harjoituksen etenemistä.

Retriittipäivät ovat mahdollisuus syventää ja selkeyttää omaa meditaatioharjoitusta. Mukaan voi tulla vaikkei olisi aiempaa kokemusta meditaatiosta.

Päivien ohjelmaan kuuluu ohjattuja meditaatioita, opetuspuhe, hiljaista harjoitusta, kävelymeditaatiota ja vapaaehtoisia yksilö- ja ryhmätapaamisia. On mahdollista osallistua vain toiseen tai molempiin päiviin. Retriittipäivät ovat kokonaisuudessaan suomenkielisiä.

Retriittipäivissä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Lattialla istumista varten jokaiselle osallistujalle on Nirodhan puolesta varattu alusta (zabuton) ja yksi meditaatiotyyny (zafu). Jos tarvitset esimerkiksi lisätyynyjä, meditaatiopenkin tai viltin, tuothan ne mukanasi. Nirodha tarjoaa osallistujille teetä ja kahvia, mutta ota mukaasi omat lounaseväät.  Kartanolla on mahdollisuus lämmittää ruokaa mikrossa. Halutessasi voit ottaa mukaan myös muistiinpanovälineet opetuspuheisiin.

Kurssiajat: 10:00-18:00 (ovet aukeavat klo 9:45, aloitamme klo 10:15)
Päivämäärät: lauantai 20. ja sunnuntai 21.1.2018
Sijainti: Eerikinkartano, Eerikinkartanontie 164, 02880 Kirkkonummi
Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu täältä sunnuntaille Huom! Lauantai täynnä
Kysymykset: penttila.j@gmail.com, 044-0887881
Hinta: Yhden päivän osallistumismaksu on 15€ ja kahden 30€. Sen voi maksaa Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301801209. Osallistumismaksulla katetaan vain kurssin käytännön kulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, retriittipäiviin voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla. Peruutustapauksissa emme pysty palauttamaan osallistumismaksua.

Ohjaajien palkkio katetaan osallistujien anteliaisuudella. Lahjoituksia ohjaajille voi jättää retriittipäivissä käteisellä tai maksukortilla, tai tilisiirrolla Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 520056. Lue lisää lahjoituksista.

Ohjaajista
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien.   Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen.  Juha on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Sampo on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.