Sanghan kesäleiri 13.-16.7.2023

Huom! Lasten osalta leiri on täynnä; ilman lapsia tulevat aikuiset voivat vielä ilmoittautua mukaan. Lasten kanssakin voi ilmoittautua jonoon siltä varalta, jos tilaa vapautuu.

Tänä kesänä järjestetään aiempien dharma-leirien sijaan sanghan kesäleiri. Painotus on yhteisöllisyydessä ja tapahtuman yhdessä tekemisessä. Meditoimme myös, mutta leirillä ei ole opettajaa eikä dharma-opetusta. 

Tervetuloa mukaan viettämään aikaa muiden meditaatiosta kiinnostuneiden kanssa, erilaisten läsnäoloa tukevien harjoitusten, muun kivan yhteisen tekemisen ja kesäisen yhdessä oleilun parissa! Leiri on eri-ikäisten yhteisö. Mukaan voi tulla myös lasten kanssa; lapsille on osin omaa ohjelmaa ja osa ohjelmasta sopii kaikenikäisille.

Mitä sanghan kesäleirillä tapahtuu?

Leirin ohjelma tehdään yhdessä; osallistujat voivat ehdottaa ohjelmaa, mitä voisivat tarjota – aikuisille, lapsille tai kaikille yhdessä. Ohjelmassa on muutama meditaatiohetki päivässä, osa hiljaisia, osa ohjattuja. Lisäksi ohjelmassa (ainakin aikuisille) saattaa olla esimerkiksi jakamista, keskustelua meditaatioon liittyvistä aiheista, luonnossa olemista, läsnäolevaa vuorovaikutusta, liikeharjoituksia, taiteilua, musisointia tai mitä vain keksitään. Lapsille suunnatussa ohjelmassa voi olla myös esimerkiksi pelejä ja leikkejä, retkeilyä ja ehkä jonkinlaisia läsnäoloharjoituksiakin. Päiviin mahtuu myös vapaata oleiluaikaa ja iltaisin sauna.

Lapset ovat leirin ajan vanhempien vastuulla. Kannustamme kuitenkin yhteisölliseen olemiseen, jossa voimme tukea vanhempien mahdollisuuksia osallistua välillä ohjelmaan ilman lapsia. Pyrimme luomaan rakenteita, jotka tekevät helpoksi kelle vain tarjoutua olemaan jonkin aikaa lapsen/lasten kanssa. Osa lasten ohjelmasta saattaa myös olla sellaista, johon lapsia voi jättää ilman vanhempia, kunhan he ovat tarpeeksi isoja hoitamaan itse vessäkäynnit ja pukemiset sekä kuuntelemaan ohjeita ja toimimaan ryhmässä.

Leirin järjestelyistä ja ohjelman kokonaiskannattelusta päävastuussa on Anna Backholm. Anna on ollut aiemmin aktiivisesti mukana dharma-leirien järjestämisessä ja niiden ohjelmapuolessa. Hänellä on myös paljon kokemusta meditaatiotapahtumien järjestelyistä ylipäätään sekä leirien ohjaamisesta eri-ikäisille muissa konteksteissa. Mukana on mahdollisesti myös apujärjestäjä. Suurelta osin leiri tehdään yhdessä paikalla olijoiden voimin.

Leirin käytännöt

Sanghan kesäleiri alkaa torstaina 13.7. Paikalle voi saapua klo 11-13 välillä, lounasta on tarjolla klo 12:30 alkaen ja varsinainen ohjelma alkaa klo 14. Leiri loppuu sunnuntaina 16.7. klo 14:30. Leiriin on hyvä osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka. 

Leiripaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä, noin 100 km Helsingistä Turkuun päin. Osoite on Kalkkilantie 74, 25110 Kruusila. Lähin bussipysäkki sijaitsee n. 600 m kävelymatkan päässä Majatalolta.

Ystävyyden Majatalossa on tilaa maksimissaan 40–50 hengelle. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa, perheenjäsenet samassa huoneessa. Mainitsethan ilmoittautumiskaavakkeessa, jos sinulla on erityistarpeita majoituksen suhteen. Allergisille tiedoksi, että Ystävyyden Majatalossa asuu kissoja ja käy joskus koiriakin; voimme kyllä pyrkiä pitämään nämä poissa majoitushuoneista ja tiloista, joissa meillä on ohjelmaa. Majoittuminen on mahdollista myös omassa teltassa tai asuntoautossa.

Ystävyyden Majatalo tarjoaa meille päivittäin kolme kasvisruoka-ateriaa; ateriat ovat pääosin vegaanisia, mutta lisukkeina voi olla kananmunaa ja maitotuotteita. Lisäksi tarjolla on pientä välipalaa, etenkin lapsia varten. Vegaanit, laktoosittomat ja gluteenittomat pystytään huomioimaan (keliakian vaatimaan huolellisuuteen ei keittiössä kuitenkaan ole mahdollisuutta). Muita erityisruokavalioita ei kokkauksessa ole valitettavasti mahdollista huomioida. Jos jotkin ateriat ei sovi itselle, voi tuoda mukanaan omia eväitä ja jättää ko. ateriat maksamatta. Täältä pääset näkemään leirillä tarjottavat ateriat.

Sanghan kesäleiri on päihteetön tapahtuma, ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella.

Hinta ja ilmoittautuminen

Leirin käytännön kulut kattava osallistumismaksu maksetaan paikan päällä suoraan Ystävyyden Majatalolle. Perusmaksu aikuiselta on 250€, 7-15-vuotiaalta 95€ ja 0-6-vuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi. Lisäksi tulee saunamaksua 5€/kerta kaikenikäisiltä, sen mukaan kuinka monta kertaa on saunonut. Mikäli haluat vuokrata lakanat etkä tuoda niitä itse, lisähintaa tulee 5€ per lakanasetti.

Leirille on mahdollista osallistua hieman halvemmalla yöpyen omassa teltassa tai asuntoautossa (paikkoja näihin on rajoitetusti). Yhdestä telttakunnasta yöpymismaksu koko leirin ajalta on 60€, yhdestä asuntoautokunnasta 75€. Näiden lisäksi tulee loppuosa osallistumismaksusta, joka on aikuisten osalta 130€ ja 7-15-vuotiaiden lasten osalta 35€, sekä saunamaksut ja mahdolliset lakanamaksut.

Leirin ja ohjelman järjestäjät (1-2 henkilöä) eivät saa työstään mitään erillistä korvausta; leirin lopussa on mahdollista tukea heidän elantoaan lahjoituksin. Toimiminen tällä tavoin anteliaisuuden kautta, puolin ja toisin, on keskeistä Nirodhan toiminnassa ja Buddhan opetuksissa. Sillä, että tehdystä työstä ei pyydetä jotain kiinteää hintaa, halutaan myös mahdollistaa se, että mahdollisimman moni pystyisi osallistumaan taloudellisesta tilanteestaan riippumatta.

Voit ilmoittautua leirille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Samalla lomakkeella voit ilmoittaa mukana tulevat lapset; kunkin aikuisen on hyvä täyttää oma lomake. Ilmoittauduttuasi saat noin viikon sisällä vahvistuksen siitä, mahduitko mukaan.

Huom! Lapsia ei tällä hetkellä mahdu mukaan enempää. Jos olisit tulossa lapsen/lasten kanssa, täyttämällä ilmoittautumislomakkeen pääsette jonoon odottamaan, vapautuisiko paikkoja. Ilman lapsia tulevat aikuiset mahtuvat vielä mukaan.

Jos osallistumisesi leirille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi jollekin toiselle. Jos osallistuminen peruuntuu alle 2 kuukautta ennen tapahtumaa (13.5. jälkeen), peruutusmaksu Ystävyyden Majatalolle on 20% arvioidusta kokonaishinnasta.

Pari viikkoa ennen leiriä lähetämme ilmoittautuneille kirjeen, jossa on tarkempaa tietoa mm. leirin alustavasta ohjelma-aikataulusta, siitä mitä pakata mukaan ja sopivista bussiyhteyksistä. Autamme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat tulijat löytäisivät toisensa.

Lämpimästi tervetuloa!Yhteydenotot: Anna Backholm (anna.backholm@gmail.com, 040 5362 946)