Taitavan sydämen asenteet -kurssi Turussa 28.2.-21.3.

Brahmavihara-harjoitukset ovat buddhalaisen meditaatioperineen tunne- tai sydänominaisuuksia kehittäviä harjoituksia. Näiden harjoitusten avulla pyritään avaamaan ja syventämään hyväntahtoista, myötätuntoista, iloista ja järkkymätöntä suhdetta itseen, muihin sekä kaikkiin kokemuksen osa-alueisiin. Lähestymme teemoja ohjattujen meditaatioharjoitusten, opetuspuheiden sekä keskustelun kautta. Kurssilla käsitellään asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat harjoituksen syvenemistä ja kehittymistä, sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa meditaatioharjoitusta.

Kurssiajat: 18.00-20:00 (ovet aukeavat 17:30)

Päivämäärä: 28.2., 7.3. ja 21.3. Huom! 14.3. kurssikerta pidetäänkin viikkoa myöhemmin, 21.3. Eli 14.3. ei ole opetusta.

Sijainti: Tanssistudio/galleria Kutomo Kalastajankatu 1b

Ilmoittautumiset ja hinta: Täytä ilmoittautumislomake täällä ja maksa osallistumismaksu, 18€, Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301902289. Jos kurssin osallistumismaksu on este osallistumisellenne, pyydämme ottamaan yhteyttä järjestäjiin.
Kurssin opettajan palkkio katetaan lahjoituksin. Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Ohjaajasta

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retrtiiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa, että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskusessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.
Tervetuloa kurssille!

Juha Penttilä (044-0887881, penttila.j@gmail.com