Taitava vuorovaikutus -kurssi Espoossa ma 7.1.-11.2.2019

Kurssi täynnä. Jonotuslistalle voi vielä ilmoittautua.

Mitä kurssilla tapahtuu?

Monet meistä käyttävät päivittäin suuren määrän aikaa ja energiaa puhumiseen, kuuntelemiseen, kirjoittamiseen ja lukemiseen. Tämä vuorovaikutukseen käyttämämme aika on usein huomattavasti suurempi kuin muodolliseen meditaatioharjoitukseen käyttämämme aika. Tällä kurssilla perehdymme siihen, kuinka voimme käyttää arkisia vuorovaikutustilanteita hyödyksemme edetäksemme polullamme kohti kasvavaa viisautta ja myötätuntoa, ja kuinka voimme lisätä hyvinvointia sekä omassa elämässämme että ympärillämme olevien ihmisten elämässä.

Kurssilla syvennymme Buddhan opetuksiin taitavasta ja taitamattomasta puheesta. Vahvistamme kykyämme toimia viisaasti myös haastavissa keskusteluissa. Tietoinen läsnäolo eli mindfulness muodostaa välttämättömän pohjan taitavan vuorovaikutuksen harjoittamiselle, minkä vuoksi teemme kurssilla myös joitakin läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoituksia.

Kurssi sisältää ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, pienryhmäkeskusteluja, pariharjoituksia sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Tämä viiden kerran kurssi kotitehtävineen auttaa laajentamaan omaa harjoitusta läpi arkielämän.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään viitenä maanantaina 7.1., 14.1., 21.1., 4.2. ja 11.2. klo 17:45-19:45 Sellon kirjaston Akseli-salissa Espoon Leppävaarassa. (Huomaathan ettei maanantaina 28.1. ole kurssikertaa!) Sellon kirjasto sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa aivan Leppävaaran juna-aseman vieressä. Leppävaaraan on 12 minuutin junamatka Helsingin päärautatieasemalta. Kurssilla istutaan tuoleilla, joten mitään erityisiä vaatteita tai varusteita ei tarvita. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta tällä hetkellä hän toimii päivätyössään psykologina.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii henkilöille, jotka ovat käyneet vipassana-meditaation peruskurssin ja/tai harjoittaneet meditaatiota säännöllisesti jonkin aikaa. Meditaatiokokemus myös jostakin muusta meditaatioperinteestä kuin vipassanasta sopii pohjatiedoksi kurssille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoittamisesta.

Pyydämme osallistujia parhaansa mukaan sitoutumaan tulemaan paikalle kaikkiin viiteen kurssikertaan.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Kurssi on nyt täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle täyttämällä tämän lomakkeen. Saat sähköpostin, jos kurssilta vapautuu sinulle paikka.

Jos olet mahtunut kurssille mukaan mutta et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmo@nirodha.fi , jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalaiselle.

Kurssi järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Kurssia koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen ilmo@nirodha.fi.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin
Anne Patrikainen (040 533 9812)