Tampere: Buddhalaisen meditaation kurssi 22.-23.9.2018

Meditaatioharjoitus voi olla merkittävä voimavara elämässämme. Kyky rauhoittua, selkeyttää mieltä ja kehoa on taito jonka voimme oppia. Ystävällisyys ja hyväntahtoisuus pehmentävät kovettuneet, tuomitsevat asenteet itseämme ja muita kohtaan. Harjoituksen myötä voimme alkaa todella tutustua itseemme – millainen oikeastaan olen kun hellitän urautuneista kuvitelmistani itsestäni, totutuista tavoista kokea itseni?

Paneudumme kurssilla buddhalaisen perinteen meditaatiotekniikoiden perusteisiin. Sisältö on suunniteltu ensisijaisesti aloittelijoille, mutta antaa varmasti uusia näkökulmia myös kokeneemmalle harjoittajalle. Tutkimme mielen ja kehon rauhoittamista, ystävällisyyden ja hyväntahtoisuuden kehittämistä itsessämme ja sitä kuinka kuunnella, herkistyä omalle kokemuksellemme. Käymme läpi käytännön asioita: miten istua, miten seistä, miten kävellä meditoidessa? Mitä itse asiassa tulee tehdä meditoidessa, käytännössä? Tutustumme myös opetuksiin harjoituksen vastoinkäymisistä ja niiden kanssa työskentelemisestä.

Kurssi valmistaa sekä itsenäiseen harjoitukseen, että Nirodhan ryhmiin osallistumiseen. Se ei edellytä uskomusjärjestelmistä luopumista tai uusien tunnustamista. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita taustaan katsomatta.

Kurssi on kahden päivän kokonaisuus ja toivomme osallistumista molempiin päiviin kokonaisuudessaan. Sunnuntaina kurssin jälkeen on myös mahdollista osallistua Nirodhan Tampereen ryhmän sunnuntai-iltamaan.

Kurssiajat: lauantaina 22.9. klo 13.00-17.00, sunnuntaina 23.9. klo 12.00-16.00
Sijainti: Joogapaikka, Teiskontie 21, 33500 Tampere
Ilmoittautumiset: https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/142
Hinta: Kurssin hinta on 10€. Pyydämme että varaat tasarahan käteisellä lauantaina mukaasi. Kurssin ohjaajan palkkio katetaan osallistujien lahjoituksin. Tätä varten voit varata mukaan käteistä tai lahjoittaa sirukortilla tai tilisiirrolla Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 520043. Voit lukea lisää lahjoituksista täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta
Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Yhteystiedot: Sampo Koistinen 044-0513176

Tervetuloa kurssille!