Tunteet ja mielentilat -kurssi Espoossa 13.1.-17.2.2020

Kurssi täynnä!

Mitä kurssilla tapahtuu?

Mielessämme voi esiintyä stressaantuneisuutta tai rentoutta, ystävällisyyttä tai vihaa, ahneutta tai innostuneisuutta, ahdistuneisuutta tai myötätuntoa ja lukemattomia muita mielentiloja. Mielentiloillamme on valtava vaikutus siihen, millaisia ajatuksia mielessämme ilmenee, miten tulkitsemme maailmaa ja miten käyttäydymme. Mielentilamme saattavat aiheuttaa meille suuren määrän tarpeetonta kärsimystä.

Tällä kurssilla perehdymme siihen, miten voimme tiedostaa mielentilamme paremmin ja kohdata ne taitavammin. Käsittelemme sekä haastavien mielentilojen kanssa harjoittamista että suotuisien mielentilojen kehittämistä. Perehdymme myös siihen, millaisia ohjeita Buddha antoi mielentilojen kanssa harjoittamiseen Satipatthana-suttassa (neljän mindfulnessin perustan suttassa), joka on yksi perinteemme tärkeimmistä alkuperäisteksteistä.

Kurssi sisältää ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, pienryhmäkeskusteluja sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Tämä kuuden kerran kurssi kotitehtävineen auttaa syventämään ja laajentamaan omaa harjoitusta niin meditaatiotyynyllä kuin arjen lomassakin.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään kuutena peräkkäisenä maanantaina 13.1., 20.1., 27.1., 3.2., 10.2. ja 17.2.2020 klo 17:45-19:45 Sellon kirjaston Akseli-salissa Espoon Leppävaarassa. Sellon kirjasto sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa aivan Leppävaaran juna-aseman vieressä. Leppävaaraan (B-vyöhyke) on 12 minuutin junamatka Helsingin päärautatieasemalta. Kurssilla istutaan tuoleilla, joten mitään erityisiä vaatteita tai varusteita ei tarvita. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta tällä hetkellä hän toimii päivätyössään psykologina.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii henkilöille, jotka ovat käyneet vipassana-meditaation peruskurssin ja/tai harjoittaneet meditaatiota säännöllisesti jonkin aikaa. Meditaatiokokemus myös jostakin muusta meditaatioperinteestä kuin vipassanasta sopii pohjatiedoksi kurssille.

Pyydämme osallistujia parhaansa mukaan sitoutumaan tulemaan paikalle kaikkiin kuuteen kurssikertaan.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Kurssille voi ilmoittautua täyttämällä tämän lomakkeen. Jos sinun täytyy peruuttaa osallistumisesi, teethän sen hyvissä ajoin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmo@nirodha.fi, jotta voimme antaa paikkasi eteenpäin jonotuslistalaiselle.

Kurssi järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta kurssikertojen lopussa osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Kurssia koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen ilmo@nirodha.fi.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin
Anne Patrikainen (040 533 9812)