Tunteet ja mielentilat meditaatiossa -kurssi 6.-27.9. Turku

Tunteet ja mielentilat – ilo, väsymys, suru, hetken rauhattomuus tai ärsyyntyneisyys – ovat luonnollinen osa elämää ja ihmisyyttämme, ja niin myös meditatiivista tutkimustamme. Hetkestä toiseen ne vaikuttavat valintoihimme sekä rakentavat ja värjäävät kaikkia kokemuksiamme ja havaintojamme itsestämme, toisista ja maailmasta.

Tällä kurssilla tutkimme kuinka voimme oppia huomaamaan ja kohtaamaan haastavia ja kauniita tunteita ja mielentiloja taitavammin. Syvennymme taitavien mielentilojen vaalimiseen ja tutkimme myös mitä tarkoitetaan tunteiden ja mielentilojen rakentuneisuudella ja tyhjyydellä.


Kurssiajat:
klo 18.00 – 20.00 (ovet aukeavat klo 17.30)
Päivämäärä: Torstaisin 6.9., 13.9., 20.9. ja 27.9.
Sijainti: Turun Steinerkoulu, Mestarinkatu 2, 20810 Turku
Ilmoittautumiset ja hinta: Täytä ilmoittautumislomake täällä ja maksa osallistumismaksu, 16€, Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301809065. Jos kurssin osallistumismaksu on este osallistumisellenne, pyydämme ottamaan yhteyttä järjestäjiin.
Hinta: Kurssin opettajan palkkio katetaan lahjoituksin. Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.
Lisätietoja: Robin Lybeck 040-7464757

Ohjaajasta
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retrtiiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa, että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskusessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.