Tyhjyysharjoitusten perusteet -kurssi 8.1.-26.2.2018

‘Kaikki on olemassa.’ Tämä on yksi ääripää. ‘Mitään ei ole olemassa’ Tämä on toinen ääripää. Välttäen näitä äärimmäisyyksiä Tathagata opettaa Dhammaa niiden keskellä.” – Buddha, Kaccayanagotta Sutta

Tyhjyysharjoitukset ovat yksi buddhalaiseen perinteeseen kuuluvista syvälliseen ja radikaaliin vapautumiseen johtavista harjoituspoluista. Meditaation ja reflektion avulla harjoittelemme havaitsemaan kehomme, tunteemme, ajatuksemme, ja kaiken kokemuksemme uusista näkökulmasta, tavoilla jotka auttavat mieltä päästämään irti takertumisesta ja kärsimyksestä. Irtipäästävä näkeminen mahdollistaa syvän vapautumisen ja myötätuntoisen asennoitumisen itseämme ja muita kohtaan. Tyhjyysharjoitusten avulla alamme myös huomata kuinka kaikki havaintomme ja vaikutelmamme itsestä, toisista ja maailmasta rakentuvat mielessä.

Kokoonnumme kevään aikana kahdeksan kertaa (8.1.-26.2.) maanantaisin. Edellytämme osallistujilta jotain aiempaa kokemusta meditaatiosta, esim. Nirodhan johdantokurssia, retriittiä, tai osallistumista viikkoiltamiin. Kurssi on oiva tilaisuus syventyä tyhjyysharjoituksiin paitsi muodollisessa meditaatiossa, myös arjen haasteiden yhteydessä. Ohjaajat tarjoavat mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen kurssin aikana.

Kurssille on mahdollista osallistua myös verkon välityksellä. Opetuskerrat lähetetään suorana verkkoon ja ohjaajien kanssa on mahdollista varata keskusteluaikoja puhelimitse tai Skypen välityksellä. Kurssille luodaan alusta, jossa kurssilaiset voivat jakaa kokemuksiaan ja esittää kysymyksiä. Kevään aikana järjestämme Helsingissä myös retriittipäivän jossa syvennymme tyhjyysharjoituksiin.

Kurssipäivät: 8.1., 15.1., 22.1., 29.1., 5.2., 12.2., 19.2. ja  26.2.2017

Ajankohta: kello 18.00-20.00, ovet avataan 17.30

Sijainti: Helsingissä Mäkelänkatu 62A, 5. kerros, Tai Shin Mun -kungfun harjoittelutila

Tai internetitse: Käytämme Zoom-ohjelmaa, lähetämme linkin etäosallistujille

Ilmoittautumiset: Täytä ilmoittautumislomake täällä.

Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajien palkkiot katetaan lahjoituksin. Ohjaajat eivät saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoituksista. Käteislahjoituksia voi tarjota kurssikertojen yhteydessä, tai siirtää rahaa Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 seuraavilla viitenumeroilla: yhdistykselle kurssin kulujen kattamiseksi 301801089 ja ohjaajille 520056.

Lisätietoja: Juha Penttilä 044-0887881 tai Sampo Koistinen 044-0513176

Ohjaajista:
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien.   Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen.  Juha on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Sampo on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.