Tyhjyysharjoitusten perusteet -kurssi kevätkaudella 2017

‘Kaikki on olemassa.’ Tämä on yksi ääripää. ‘Mitään ei ole olemassa’ Tämä on toinen ääripää. Välttäen näitä äärimmäisyyksiä Tathagata opettaa Dhammaa niiden keskellä.” – Buddha, Kaccayanagotta Sutta

Tyhjyysharjoitukset ovat yksi buddhalaiseen perinteeseen kuuluvista syvälliseen ja radikaaliin vapautumiseen johtavista harjoituspoluista. Meditaation ja reflektion avulla harjoittelemme havaitsemaan kehomme, tunteemme, ajatuksemme, ja kaiken kokemuksemme uusista näkökulmasta, tavoilla jotka auttavat mieltä päästämään irti takertumisesta ja kärsimyksestä. Irtipäästävä näkeminen mahdollistaa syvän vapautumisen ja myötätuntoisen asennoitumisen itseämme ja muita kohtaan. Kurssimateriaalina käytämme Rob Burbean kirjan Seeing That Frees: Meditations on Emptiness and Dependent Arising lukuja 1-15*.

Kokoonnumme kevään aikana kahdeksan kertaa (16.1.-24.4.), joka toisen viikon maanantaina. Toivomme kurssilaisten osallistuvan vähintään kuudelle kurssikerralle kahdeksasta. Edellytämme osallistujilta jotain aiempaa kokemusta meditaatiosta, esim. Nirodhan johdantokurssia, retriittiä, tai osallistumista viikkoiltamiin. Kurssi on oiva tilaisuus syventyä tyhjyysharjoituksiin paitsi muodollisessa meditaatiossa, myös arjen haasteiden yhteydessä. Ohjaajat tarjoavat mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen kurssin aikana.

Kurssille on mahdollista osallistua myös verkon välityksellä. Opetuskerrat lähetetään suorana verkkoon ja ohjaajien kanssa on mahdollista varata keskusteluaikoja puhelimitse tai Skypen välityksellä. Kurssille luodaan alusta, jossa kurssilaiset voivat jakaa kokemuksiaan ja esittää kysymyksiä. Kevään aikana järjestämme Helsingissä myös retriittipäivän jossa syvennymme tyhjyysharjoituksiin.

Kurssipäivät: 16.1., 30.1., 13.2., 27.2., 13.3., 27.3., 10.4. ja  24.4.2017
Ajankohta: kello 18.00-20.00, ovet avataan 17.30
Sijainti: Helsingissä Mäkelänkatu 62A, 5. kerros, Tai Shin Mun -kungfun harjoittelutila
Tai internetitse: Käytämme Teamviewer-ohjelmaa, lähetämme linkin etäosallistujille
Ilmoittautumiset: 1. Helsinki, 2. etäosallistuminen
Kurssimateriaali: Kirjan voi joko tilata itse sen kustantajalta Troubadorilta, tai osallistua kurssin ohjaajien järjestämään yhteistilaukseen, jolloin säästää hieman postimaksussa.
Hinta: Kurssin hinta ja ohjaajien palkkiot katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista.
Lisätietoja: Juha Penttilä 044-0887881 tai Sampo Koistinen 044-0513176

Ohjaajista: Juha Penttilä ja Sampo Koistinen ovat harjoittaneet Rob Burbean henkilökohtaisessa ohjauksessa yli kymmenen vuotta.