Vaellusretriitti 20.-27.6.2016 Ounastuntureilla: Tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 200 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, järjestäjien matkakulut Lappiin, sekä retriitin ruokakulut ja muut käytännön kulut. Hinta sisältää bussikuljetuksen Rovaniemeltä Ounastuntureille ja takaisin. Syömisensä bussimatkojen aikana kukin maksaa itse.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin nirodha.retriitit@gmail.com ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen ja maksamalla varausmaksun. Vahvistamme ilmoittautumisesi kaavakkeen ja maksun saatuamme.

Varausmaksu 30 € maksetaan Nirodhan tilille FI83 3636 3010 8888 24, viite 620163. Loppuosa retriitin hinnasta (perushinnan tapauksessa 170€) tulee maksaa viimeistään 18.5.2016 samalle tilille samalla viitenumerolla. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan asiasta ilmoituksen osoitteeseen nirodha.retriitit@gmail.com. Tarvittavat tiedot ovat osallistujan nimi, tilin omistajan nimi sekä maksupäivä.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 18.5., palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu 18.5. jälkeen, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Retriitin aika, paikka ja matkajärjestelyt

(HUOM! Nämä tiedot ovat muuttuneet aiemmin sivulla olleista.)

Vaellamme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston erämaavyöhykkeellä, Ounastunturien alueella. Retriitti alkaa maanantaina 20.6., jolloin lähdemme tilausbussilla Rovaniemen rautatieasemalta noin klo 8:15. Bussi vie meidät Ounastuntureille; maastoon lähdemme noin klo 14. Vaellus päättyy maanantaina 27.6. Bussi noutaa meidät siten, että olemme takaisin Rovaniemen rautatieasemalla viimeistään klo 20:45. Järjestämme läheltä Ounastuntureita paikan, jossa on mahdollisuus säilyttää joitakin tavaroita (esim. vaihtovaatteita) vaelluksen ajan sekä saunoa vaelluksen jälkeen.

Rovaniemelle pääsee Etelä-Suomesta kätevästi yöjunalla. Sopiva juna lähtee Helsingistä sunnuntaina 19.6. kello 18:52 ja on Rovaniemellä seuraavana aamuna kello 7:47. Paluumatkaan sopii juna, joka lähtee Rovaniemeltä kello 21:10, ja on Helsingissä tiistaina 28.6. kello 9:00. Lähempänä vaellusretriittiä autamme koordinoimaan junalippujen varaamista yhdessä muiden samasta suunnasta tulevien kanssa. Junaliput eivät sisälly retriitin hintaan.

Vaelluksen olosuhteet

Kuljemme vaelluksella osin polkuja ja paljon myös poluttomassa maastossa. Paikoin maasto voi olla soista tai kivikkoista. Puroja ja pienehköjä jokia ylitämme kahlaten. Yövymme jaetuissa teltoissa ja teemme ruokaa retkikeittimillä. Vessoja tai edes ulkohuusseja ei ole saatavilla. Peseytyminen on mahdollista kylmissä puroissa tai lammissa; viikko on mahdollista selvitä myös peseytymättä. Jos vaatteet kastuvat, ei niitä välttämättä saa aivan heti kuiviksi.

Olosuhteet kesäkuun lopulla vaihtelevat hyvin paljon vuodesta toiseen. Itikoita saattaa olla todella paljon, tai sitten ei juuri lainkaan. Joka tapauksessa on hyvä varautua hyttyshatulla ja mielellään myös hyttysanorakilla. Sää saattaa vaihdella lämpimästä jopa satunnaisen lumisateen puolelle; luultavimmin päivälämpötila on on noin 5-25 astetta. Yöpakkaset ovat mahdollisia, mutta todennäköisemmin yölämpötilat pysyvät plussan puolella.

Kansallispuiston erämaavyöhyke on syrjäistä seutua, ja saamme luultavasti olla suurelta osin omissa oloissamme. Syrjäisyys tarkoittaa myös sitä, ettei kännyköissä todennäköisesti ole kuuluvuutta kaikkialla. Mahdollisten hätätilanteiden varalta järjestäjillä on mukana satelliittipuhelin.

Tarvittavat varusteet

Vaellukselle tarvitset mm. rinkan, lämpimän makuupussin (hyvä toimia 0 asteeseen asti), makuualustan, vedenpitävän takin ja housut, vaellus- tai retkeilykengät (hyvä olla vedenpitävät), sekä sandaalit tms. kengät, jotka sopivat leiriin sekä kahlaamiseen. Vaellukselle parhaat vaatteet ovat kevyitä ja nopeasti kuivuvia.

Meditaatiota varten voi olla hyvä olla mukana esim. kestävä puhallettava tyyny – tai voit istua vaatepinon tai suojapussissaan olevan makuupussin päällä.

Tarvitsemme myös yhteiskäyttöön trangioita ja telttoja; ilmoittautumislomakkeessa pyydämme sinua kertomaan, onko sinulla tarjota näitä käyttöön – ilmankin kuitenkin selviät.

Lähempänä vaellusretriittiä lähetämme tarkemman listan tarvittavista varusteista ja muista retriitin yksityiskohdista. Saattaa olla, että joitakin yksittäisiä varusteita löydetään lainattavaksi, tai niitä voi olla mahdollista vuokrata erilaisista palveluista. Tärkeää on, että varusteet ovat kevyehköjä – kannettavaa tulee joka tapauksessa paljon.

Vaellusretriitin osanottajat eivät ole vakuutettuja Nirodhan puolesta. Voi siis olla hyödyllistä olla vaelluksen aikana voimassa oleva vakuutus, joka kattaa myös vaeltamisen.

Ruoka

Vaelluksella teemme retkimuonaa kevyesti mukana kulkevista aineksista. Syömme päivässä kolme ateriaa, ja lisäksi mukana on jonkin verran yhteistä naposteltavaa. Kaikki ruoka on kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat voit kertoa ilmoittautumislomakkeessa.

Juomaveden saamme alueen puroista ja järvistä: vesi on juomakelpoista sellaisenaan. Retriitti on päihteetön tapahtuma.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen nirodha.retriitit@gmail.com. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen vaellusretriitti!

Ystävällisin terveisin,
Markku Ilo (040 413 6833)
Anna Backholm (040 536 2946).