Vaellusretriitti 2.–9.8.2024 Pöyrisjärven erämaassa, Saamenmaalla – Tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 290 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, järjestäjien matkakulut pohjoiseen sekä retriitin ruokakulut ja muut käytännön kulut. Hinta sisältää bussikuljetuksen Rovaniemen juna-asemalta vaelluksen lähtöpisteeseen ja takaisin. Junaliput sekä syömiset bussimatkojen aikana kukin maksaa itse.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos koet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. 

Vastavuoroisesti retriittien osallistujille tarjotaan retriitin päättyessä mahdollisuus tukea lahjoituksella opettajien ja järjestäjien työtä. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille maksukortin tai käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Saat laskun varausmaksusta (35 euroa) ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Loppumaksusta tulee sähköpostitse lasku ja ohjeet erikseen. Maksathan molemmat laskut eräpäivään mennessä käyttäen laskuissa olevaa viitenumeroa. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutat osallistumisen maksettuasi koko osallistumismaksun, palautamme loppuosan vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan. Maksuja ei myöskään voi siirtää toiselle retriitille.

Retriitin aika, paikka ja matkajärjestelyt

Vaellamme Pöyrisjärven erämaa-alueella. Retriitti alkaa perjantaina 2.8., jolloin lähdemme tilausbussilla Rovaniemen rautatieasemalta klo 7:45. Bussi vie meidät Pöyrisjärven alueelle Enontekiöön, josta lähdemme maastoon iltapäivällä. Vaellus päättyy perjantaina 9.8. Bussi noutaa meidät siten, että olemme takaisin Rovaniemen rautatieasemalla viimeistään klo 20.30.

Rovaniemelle pääsee Etelä-Suomesta kätevästi yöjunalla. Suositeltu juna lähtee Helsingistä torstaina 1.8. klo 19:29 ja saapuu Rovaniemelle seuraavana aamuna klo 7:20. Paluumatkalle suosittelemme junaa, joka lähtee Rovaniemeltä perjantaina 9.8. klo 20:57 ja saapuu Helsinkiin klo 9:15 aamulla. 

Junaliput eivät sisälly retriitin hintaan ja osallistujat varaavat ne itse. Jokin aikaa ilmoittautumisen jälkeen jaamme sinulle retriitin osallistujalistan, jolloin voit halutessasi varata makuuhytin toisen osallistujan kanssa (makuuhyttiä varatessa koko hytti tulee varata vaikka matkustaisi yksin). Liput ovat edullisimpia, jos ne varaa hyvissä ajoin etukäteen.

Järjestämme läheltä vaellusaluetta paikan, jossa on mahdollisuus säilyttää omia tavaroita (esim. vaihtovaatteita) vaelluksen ajan sekä saunoa ja syödä lounasta (lounaan hinta 14,80 ei sisälly retriitin hintaan) vaelluksen jälkeen.

Vaelluksen olosuhteet

Kuljemme vaelluksella osin polkuja ja paljon myös poluttomassa maastossa. Paikoin maasto voi olla soista tai kivikkoista. Puroja ja pienehköjä jokia ylitämme kahlaten. Yövymme jaetuissa teltoissa ja teemme ruokaa retkikeittimillä. Vessoja tai edes ulkohuusseja ei ole saatavilla. Peseytyminen on mahdollista kylmissä puroissa tai lammissa; viikko on mahdollista selvitä myös peseytymättä. Jos vaatteet kastuvat, ei niitä välttämättä saa heti kuiviksi.

Olosuhteet elokuussa vaihtelevat hyvin paljon vuodesta toiseen. Itikoita saattaa olla jonkin verran tai todella paljon. Tähän on hyvä varautua hyttyshatulla ja halutessaan myös hyttysanorakilla. Sää saattaa vaihdella kylmästä kuumaan; luultavimmin päivälämpötila on on noin 5–25 astetta. Yöpakkaset ovat mahdollisia.

Pöyrisjärven erämaa-alue on syrjäistä seutua, ja saamme luultavasti olla omassa rauhassamme. Syrjäisyys tarkoittaa myös sitä, ettei kännyköissä välttämättä ole kuuluvuutta kaikkialla. Mahdollisten hätätilanteiden varalta järjestäjillä on mukana puhelin.

Tarvittavat varusteet

Vaellukselle tarvittavat varusteet löytyvät tästä listasta.

Jos et omista kaikkia varusteita, niitä voi olla mahdollista lainata ystäviltä tai vuokrata erilaisista palveluista, kuten Hygglo. Tärkeää on, että varusteet ovat kevyehköjä – kannettavaa tulee joka tapauksessa paljon.

Vaellusretriitin osanottajat eivät ole vakuutettuja Nirodhan puolesta. Voi siis olla hyödyllistä olla vaelluksen aikana voimassa oleva vakuutus, joka kattaa myös vaeltamisen.

Ruoka

Vaelluksella teemme retkimuonaa mukana kulkevista aineksista. Syömme päivässä kolme ateriaa, ja lisäksi mukana on jonkin verran yhteistä naposteltavaa (jokaiselle 4kpl välipalapatukoita, n.500g pähkinöitä sekä satunnaisia herkkuja). Myös omia eväitä kannattaa ottaa mukaan. Kaikki ruoka on vegaanista, halutessasi voit ottaa mukaan ei-vegaanisia eväitä, kuten voita. Ruoka-aineallergiat voit kertoa ilmoittautumislomakkeessa. Haastavampien ruokavalioiden kohdalla kannattaa olla yhteydessä järjestäjiin etukäteen ja varmistaa, pystymmekö huomioimaan nämä tarpeet vaellusolosuhteiden puitteissa.

Juomaveden saamme alueen puroista ja järvistä; vesi on juomakelpoista sellaisenaan. Vaellusretriitti on päihteetön tapahtuma ja suosittelemme myös savuttomuutta retriitin aikana.

Lopuksi

Lähetämme osallistujille enemmän tietoa retriitin yksityiskohdista lähempänä retriittiä.

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää alla mainituille yhteyshenkilöille. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen vaellusretriitti!

Lämpimästi tervetuloa,

Elli Alasaari (retriitin manageri), ellialasaari@gmail.com, 0440 427 077

Marianne (Nella) Woodbury (ilmoittautumiset) retriitit2@nirodha.fi, puh. (vain Whatsapp, Telegram & iMessage): +1 470 641 7056