Vaellusretriitti 4.-11.8.2014 Muotkatuntureilla Suomen Lapissa

Vaellusretriitti tarjoaa erityislaatuisen tilaisuuden kehittää mindfulnessia ja dharma-harjoitusta Lapin kauniissa erämaissa. Seuraten Buddhan viitoittamaa perinnettä annamme sydämemme avautua viisaudelle ja myötätunnolle kävellen yhdessä, istuen meditaatiossa, sekä viettäen aikaa luonnossa. Kuljemme metsissä ja avotuntureilla, rauhallisella erämaa-alueella, jossa harvoin kohtaa ketään. Suuri osa ajasta vietetään hiljaisuudessa. Päiviin mahtuu kävelyn ja muodollisen meditaatioharjoituksen lisäksi opetuspuheita, meditaatio-ohjeita, tilaa yhteiselle jakamiselle, sekä aikaa myös yksin olemiselle. Opetus on englanninkielistä.

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat.  Tämä harjoitus on yli 2500 vuotta vanha ja pohjautuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Kuka opettaa?

Vaellusretriitillä opettaa Paul Burrows, joka on harjoittanut meditaatiota Englannissa, Intiassa sekä Nepalissa ja opettanut vuodesta 2007 lähtien. Paul on opettanut useita kertoja Nirodhan hiljaisilla meditaatioretriiteillä. Paulin opetuspuheita löytyy osoitteesta http://www.dharmaseed.org/teacher/367/.

Kenelle retriitti on suunnattu? Minkälainen vaellus on?

Vaellusretriitille voit osallistua, jos sinulla on aiempaa kokemusta joko meditaatioretriiteistä (vähintään 5 päivän hiljainen retriitti) tai vaeltamisesta (vähintään 5 päivän vaellus). Lisäksi tarvitset kohtuullisen hyvän peruskunnon sekä sopivasti seikkailumieltä.

Vaellamme Muotkatunturien erämaa-alueella. Kuljemme rinkka selässä noin 5-13 km päivässä. Matkat eivät pääosin ole kovin pitkiä, mutta kannettavaa on varsin paljon, koska rinkkoihin tulee kunkin omien varusteiden lisäksi myös mm. yhteisiä ruokia. Hiljainen meditatiivinen vaeltaminen tällaisen kantamuksen kanssa tarjoaa omat haasteensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 220€, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,
Solja Temmes (044 052 9676)
Tuulikki Hukka (050 432 9241)