Vaellusretriitti syksyllä 2020 Hammastunturin erämaa-alueella Lapissa

RETRIITTI ON PERUTTU KORONAVIRUSEPIDEMIAN VUOKSI

Buddha kannusti opetuksissaan yhä uudelleen oppilaitaan menemään metsiin ja erämaihin harjoittamaan. Tämä vaellusretriitti Lapin villin kauniissa maisemissa tarjoaa meille harvinaislaatuisen tilaisuuden tutkia tietoista läsnäoloa, dharma-harjoitusta ja yksinkertaista elämistä luonnon keskellä.

Kuljemme metsissä ja avotuntureilla, rauhallisella erämaa-alueella, jossa harvoin kohtaa ketään. Suuri osa ajasta vietetään hiljaisuudessa. Päiviin mahtuu kävelyn ja muodollisen meditaatioharjoituksen lisäksi opetuspuheita, meditaatio-ohjeita, tilaa yhteiselle jakamiselle, sekä aikaa myös yksin olemiselle. Opetus on englanninkielistä.

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Tämä meditaatioharjoitus on yli 2500 vuotta vanha ja pohjautuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Olkoon tämä vaellusretriitti ravitseva kokemus meille kaikille. Syventäköön se viisautta ja myötätuntoa sydämissämme, kaikkien elävien olentojen hyväksi.

Ketkä opettavat?

Zohar Lavie on harjoittanut meditaatiota eri perinteissä vuodesta 1995 lähtien. Tämä matka on vienyt hänet meditaatiotyynyltä tutkimaan myös muita tapoja ilmentää totuutta ja rakkautta, ja tätä kautta vuonna 2004 SanghaSevan perustamiseen. Nykyisin hän käyttää suurimman osan ajastaan fasilitoiden eri puolilla maailmaa retriittejä, joilla palvelutyö on osana henkistä polkua. Vuodesta 2006 lähtien hän on opettanut hiljaisilla retriiteillä ja dharma-kokoontumisissa Intiassa, Euroopassa ja Israelissa.

Nathan Glyde alkoi harjoittaa meditaatiota vuonna 1997 ja opettaa retriiteillä vuonna 2007. Jatkuvasta harjoituksen tutkimisesta kasvoi syvä rakkaus meditaation elävään tyyneyteen ja luovaan hiljaisuuteen. Sen oivaltaminen, miten koko elämän on mahdollista olla osa heräämistä, johti Nathanin vaalimaan läsnäoloa kaikissa arjen kokemuksissa. Halu tarjota retriittejä, joissa meditaatio yhdistyy aktiiviseen toimintaan, johti vuonna 2004 SanghaSevan perustamiseen. Nathanin kirjoituksia ja hänen koko opetusohjelmansa on nähtävissä osoitteessa DependentOrigination.org.

Kenelle retriitti on suunnattu? Minkälainen vaellus on?

Vaellusretriitille voit osallistua, jos sinulla on aiempaa kokemusta meditaatioretriiteistä (vähintään 5 päivän hiljainen retriitti) tai vaelluskokemusta (vähintään 5 päivän vaellus) + jonkin verran aiempaa meditaatiotaustaa. Lisäksi tarvitset hyvän peruskunnon sekä sopivasti seikkailumieltä. Huomioithan, että kyseessä on meditatiivinen, retriitinomainen retki, ei mikä tahansa vaellus.

Vaellamme Hammastunturin erämaa-alueella. Kuljemme rinkka selässä noin 5-10 km päivässä. Matkat eivät pääosin ole kovin pitkiä, mutta kannettavaa on paljon, koska rinkkoihin tulee kunkin omien varusteiden lisäksi myös mm. yhteisiä ruokia. Hiljainen meditatiivinen vaeltaminen raskaan kantamuksen kanssa tarjoaa omat haasteensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

RETRIITTI ON TÄYNNÄ. Retriitin perushinta on 240 €. On myös mahdollista maksaa perushintaa vähemmän tai enemmän. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,

Heini Repometsä (045 6755043)
Marianne Kautiala (ilmoittautumisasiat, 050 531 8228)