Vaellusretriitti 22.–29.6.2022 Hammastunturin erämaa-alueella Lapissa – Tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 285 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, järjestäjien matkakulut Lappiin, sekä retriitin ruokakulut ja muut käytännön kulut. Hinta sisältää bussikuljetuksen Rovaniemeltä vaellusalueelle ja takaisin. Syömisensä bussimatkojen aikana kukin maksaa itse.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittauta retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Saat laskun varausmaksusta (50 euroa) ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Loppumaksusta tulee sähköpostitse lasku ja ohjeet erikseen. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain mikäli saamme tilalle toisen osallistujan.

Retriitin aika, paikka ja matkajärjestelyt

Vaellamme Hammastunturin erämaa-alueella. Retriitti alkaa keskiviikkona 22.6., jolloin lähdemme tilausbussilla Rovaniemen rautatieasemalta noin klo 7:45. Bussi vie meidät Hammastuntureiden alueelle, josta lähdemme maastoon iltapäivällä. Vaellus päättyy keskiviikkona 29.6. Bussi noutaa meidät siten, että olemme takaisin Rovaniemen rautatieasemalla viimeistään klo 20:45.

Rovaniemelle pääsee Etelä-Suomesta kätevästi yöjunalla. Suositeltu juna lähtee Helsingistä tiistaina 21.6. klo 19:29 ja saapuu Rovaniemelle seuraavana aamuna klo 7:29. Paluumatkalle suosittelemme junaa, joka lähtee Rovaniemeltä keskiviikkona 29.6. klo 20:57 ja saapuu Helsinkiin klo 9:15 aamulla. Junaliput eivät sisälly vaelluksen hintaan ja osallistujat varaavat ne itse.

Järjestämme läheltä vaellusaluetta paikan, jossa on mahdollisuus säilyttää joitakin tavaroita (esim. vaihtovaatteita) vaelluksen ajan sekä saunoa vaelluksen jälkeen.

Vaelluksen olosuhteet

Kuljemme vaelluksella osin polkuja ja paljon myös poluttomassa maastossa. Paikoin maasto voi olla soista tai kivikkoista. Puroja ja pienehköjä jokia ylitämme kahlaten. Yövymme jaetuissa teltoissa ja teemme ruokaa retkikeittimillä. Vessoja tai edes ulkohuusseja ei ole saatavilla. Peseytyminen on mahdollista kylmissä puroissa tai lammissa; viikko on mahdollista selvitä myös peseytymättä. Jos vaatteet kastuvat, ei niitä välttämättä saa aivan heti kuiviksi.

Olosuhteet kesäkuun lopulla vaihtelevat hyvin paljon vuodesta toiseen. Itikoita saattaa olla jonkin verran tai todella paljon. Tähän on hyvä varautua hyttyshatulla ja halutessaan myös hyttysanorakilla. Sää saattaa vaihdella lämpimästä jopa satunnaisen lumisateen puolelle; luultavimmin päivälämpötila on on noin 5–25 astetta. Yöpakkaset ovat mahdollisia.

Hammastunturin erämaa-alue on hyvin syrjäistä seutua, ja saamme luultavasti olla suurelta osin omassa rauhassamme. Syrjäisyys tarkoittaa myös sitä, ettei kännyköissä välttämättä ole kuuluvuutta kaikkialla.

Tarvittavat varusteet

Vaellukselle tarvittavat varusteet löytyvät tästä listasta.

Saattaa olla, että joitakin yksittäisiä varusteita löydetään lainattavaksi, tai niitä voi olla mahdollista vuokrata erilaisista palveluista. Tärkeää on, että varusteet ovat kevyehköjä – kannettavaa tulee joka tapauksessa paljon.

Lähetämme osallistujille enemmän tietoa retriitin yksityiskohdista lähempänä vaellusretriitin alkua.

Vaellusretriitin osanottajat eivät ole vakuutettuja Nirodhan puolesta. Voi siis olla hyödyllistä olla vaelluksen aikana voimassa oleva vakuutus, joka kattaa myös vaeltamisen.

Ruoka

Vaelluksella teemme retkimuonaa kevyesti mukana kulkevista aineksista. Syömme päivässä kolme ateriaa, ja lisäksi mukana on jonkin verran yhteistä naposteltavaa. Omia eväitä kannattaa ottaa mukaan. Kaikki ruoka on kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat voit kertoa ilmoittautumislomakkeessa. Haastavampien ruokavalioiden kohdalla kannattaa olla yhteydessä etukäteen ja varmistaa pystymmekö huomioimaan nämä tarpeet vaellusolosuhteiden puitteissa.

Juomaveden saamme alueen puroista ja järvistä; vesi on juomakelpoista sellaisenaan. Vaellusretriitti on päihteetön tapahtuma.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen vaellusretriitti!

Ystävällisin terveisin,

Elli Alasaari (käytännön asiat, ellialasaari@gmail.com, 044 042 7077)
Anna Backholm (käytännön asiat, 040 536 2946)
Marianne Kautiala (ilmoittautumisasiat, 050 531 8228)