Vaellusretriitti 7.–14.8.2023 Muotkatunturin erämaa-alueella – Tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 370 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, järjestäjien matkakulut pohjoiseen sekä retriitin ruokakulut ja muut käytännön kulut. Hinta sisältää bussikuljetuksen Rovaniemen juna-asemalta vaelluksen lähtöpisteeseen ja takaisin. Junaliput sekä syömisensä bussimatkojen aikana kukin maksaa itse.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa.

Huom! Kustannusten nousun myötä alennuspyyntöjen määrä on lisääntynyt ja tällä hetkellä emme ikävä kyllä aina pysty antamaan alennusta kaikille sitä tarvitseville. Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme ratkaisemaan asian pian. Jos taloudellinen tilanteesi on hyvä ja olet osallistumassa tälle retriitille, pyydämme, että harkitset perushintaa suuremman maksun maksamista. Näin voit tukea vähävaraisempia osallistujia.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. 

Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille maksukortin tai käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla 35 euron varausmaksun. Saat laskun sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Maksathan laskun eräpäivään mennessä käyttäen laskussa olevaa viitenumeroa.

Noin kuusi viikkoa ennen retriittiä saat uuden laskun retriitin loppusummasta. Maksa myös tämä eräpäivään mennessä käyttämällä laskussa olevaa viitenumeroa. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutat osallistumisen maksettuasi koko osallistumismaksun, palautamme loppuosan vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Retriitin aika, paikka ja matkajärjestelyt

Vaellamme Muotkatunturin erämaa-alueella. Retriitti alkaa maanantaina 7.8., jolloin lähdemme tilausbussilla Rovaniemen rautatieasemalta noin klo 7:45. Bussi vie meidät Muotkatunturin alueelle Inariin, josta lähdemme maastoon iltapäivällä. Vaellus päättyy maanantaina 14.8. Bussi noutaa meidät siten, että olemme takaisin Rovaniemen rautatieasemalla viimeistään klo 20.

Rovaniemelle pääsee Etelä-Suomesta kätevästi yöjunalla. Suositeltu juna lähtee Helsingistä sunnuntaina 6.8. klo 19:45 ja saapuu Rovaniemelle seuraavana aamuna klo 7:20. Paluumatkalle suosittelemme junaa, joka lähtee Rovaniemeltä maanantaina 14.8. klo 20:57 ja saapuu Helsinkiin klo 9:15 aamulla. 

Junaliput eivät sisälly retriitin hintaan ja osallistujat varaavat ne itse. Jokin aikaa ilmoittautumisen jälkeen jaamme sinulle retriitin osallistujalistan, jolloin voit halutessasi varata makuuhytin toisen osallistujan kanssa (makuuhyttiä varatessa koko hytti tulee varata vaikka matkustaisi yksin). Liput ovat edullisimpia, jos ne varaa hyvissä ajoin etukäteen.

Järjestämme läheltä vaellusaluetta paikan, jossa on mahdollisuus säilyttää joitakin tavaroita (esim. vaihtovaatteita) vaelluksen ajan sekä saunoa ja syödä lounasta (lounaan hinta ei sisälly retriitin hintaan) vaelluksen jälkeen.

Vaelluksen olosuhteet

Kuljemme vaelluksella osin polkuja ja paljon myös poluttomassa maastossa. Paikoin maasto voi olla soista tai kivikkoista. Puroja ja pienehköjä jokia ylitämme kahlaten. Yövymme jaetuissa teltoissa ja teemme ruokaa retkikeittimillä. Vessoja tai edes ulkohuusseja ei ole saatavilla. Peseytyminen on mahdollista kylmissä puroissa tai lammissa; viikko on mahdollista selvitä myös peseytymättä. Jos vaatteet kastuvat, ei niitä välttämättä saa heti kuiviksi.

Olosuhteet elokuussa vaihtelevat hyvin paljon vuodesta toiseen. Itikoita saattaa olla jonkin verran tai todella paljon. Tähän on hyvä varautua hyttyshatulla ja halutessaan myös hyttysanorakilla. Sää saattaa vaihdella kylmästä kuumaan; luultavimmin päivälämpötila on on noin 5–25 astetta. Yöpakkaset ovat mahdollisia.

Muotkatunturin erämaa-alue on syrjäistä seutua, ja saamme luultavasti olla omassa rauhassamme. Syrjäisyys tarkoittaa myös sitä, ettei kännyköissä välttämättä ole kuuluvuutta kaikkialla. Mahdollisten hätätilanteiden varalta järjestäjillä on mukana puhelin.

Tarvittavat varusteet

Vaellukselle tarvittavat varusteet löytyvät tästä listasta.

Jos et omista kaikkia varusteita, niitä voi olla mahdollista lainata ystäviltä tai vuokrata erilaisista palveluista, kuten Hygglo. Tärkeää on, että varusteet ovat kevyehköjä – kannettavaa tulee joka tapauksessa paljon.

Vaellusretriitin osanottajat eivät ole vakuutettuja Nirodhan puolesta. Voi siis olla hyödyllistä olla vaelluksen aikana voimassa oleva vakuutus, joka kattaa myös vaeltamisen.

Ruoka

Vaelluksella teemme retkimuonaa kevyesti mukana kulkevista aineksista. Syömme päivässä kolme ateriaa, ja lisäksi mukana on jonkin verran yhteistä naposteltavaa. Omia eväitä kannattaa ottaa mukaan. Kaikki ruoka on kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat voit kertoa ilmoittautumislomakkeessa. Haastavampien ruokavalioiden kohdalla kannattaa olla yhteydessä järjestäjiin etukäteen ja varmistaa, pystymmekö huomioimaan nämä tarpeet vaellusolosuhteiden puitteissa.

Juomaveden saamme alueen puroista ja järvistä; vesi on juomakelpoista sellaisenaan. Vaellusretriitti on päihteetön tapahtuma ja suosittelemme myös savuttomuutta retriitin aikana.

Lopuksi

Lähetämme osallistujille enemmän tietoa retriitin yksityiskohdista lähempänä vaellusretriitin alkua.

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää alla mainituille yhteyshenkilöille. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen vaellusretriitti!

Lämpimästi tervetuloa,

Elli Alasaari (käytännön järjestelyt), ellialasaari@gmail.com, 0440 427 077

Marianne (Nella) Woodbury (ilmoittautumiset) retriitit2@nirodha.fi, puh. (vain Whatsapp, Telegram & iMessage): +1 470 641 7056