Vaellusretriitti 10.–17.8.2021 Tsarmitunturin erämaa-alueella Lapissa: Tarkemmat tiedot

Koronatilanteen vaikutus

Retriitti järjestetään, mikäli koronatilanne elokuussa sen sallii. Jos retriitti joudutaan perumaan, kaikki maksut palautetaan. Pyrimme järjestämään retriitin mahdollisimman turvallisesti noudattamalla hallituksen ja terveysviranomaisten ajankohtaisia ohjeita, koskien myös mahdollisia rajoituksia retriitille osallistumiseen (esimerkiksi millaiset oireet voivat estää vaellukselle lähtemisen, tai vaaditaanko tämänkokoiseen tapahtumaan osallistumiseen rokotus tai negatiivinen testitulos). Jos sinun on mahdollista saada rokotus ennen vaellusta, se tukee koko ryhmän turvallisuutta.

Lähempänä retriitin ajankohtaa seuraamme koronatilannetta ja suunnittelemme vaelluksen käytännön järjestelyt sen mukaisesti. Pyrimme esimerkiksi järjestämään ruuanlaiton ja tiskaamisen vaelluksen aikana mahdollisimman koronaturvallisesti, jos varotoimet ovat tarpeen.

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 230 €. Retriitin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, järjestäjien matkakulut Lappiin sekä retriitin ruokakulut ja muut käytännön kulut. Hinta sisältää bussikuljetuksen Rovaniemeltä vaellusalueelle ja takaisin, mutta ei junalippuja Rovaniemelle. Syömisensä bussimatkojen aikana kukin maksaa itse.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin ottamaan retriitille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Saat laskun (30€) ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ilmoittautuminen on auki 5.8.2021 saakka.

Noin kuusi viikkoa ennen retriittiä saat laskun retriitin loppusummasta. Maksa tämä lasku eräpäivään mennessä käyttämällä laskussa olevaa viitenumeroa. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutat osallistumisen maksettuasi koko osallistumismaksun, palautamme loppuosan vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Retriitin aika, paikka ja matkajärjestelyt

Vaellamme Tsarmitunturin erämaa-alueella. Retriitti alkaa tiistaina 10.8., jolloin lähdemme tilausbussilla Rovaniemen rautatieasemalta noin klo 7:45. Bussi vie meidät Tsarmitunturin alueelle, josta lähdemme maastoon iltapäivällä. Vaellus päättyy tiistaina 17.8. Bussi noutaa meidät siten, että olemme takaisin Rovaniemen rautatieasemalla viimeistään klo 20.

Rovaniemelle pääsee Etelä-Suomesta kätevästi yöjunalla. Suositeltu juna lähtee Helsingistä maanantaina 9.8. klo 18:42 ja saapuu Rovaniemelle seuraavana aamuna klo 7:29. Paluumatkalle suosittelemme junaa, joka lähtee Rovaniemeltä tiistaina 17.8. klo 20:57 ja saapuu Helsinkiin klo 9:15 aamulla. Junaliput eivät sisälly retriitin hintaan ja osallistujat varaavat ne itse. Liput ovat edullisimpia, jos ne varaa hyvissä ajoin etukäteen.

Järjestämme läheltä vaellusaluetta paikan, jossa on mahdollisuus säilyttää joitakin tavaroita (esim. vaihtovaatteita) vaelluksen ajan sekä saunoa vaelluksen jälkeen.

Vaelluksen olosuhteet

Kuljemme vaelluksella osin polkuja ja paljon myös poluttomassa maastossa. Paikoin maasto voi olla soista tai kivikkoista. Puroja ja pienehköjä jokia ylitämme kahlaten. Yövymme jaetuissa teltoissa ja teemme ruokaa retkikeittimillä. Vessoja tai edes ulkohuusseja ei ole saatavilla. Peseytyminen on mahdollista kylmissä puroissa tai lammissa; viikko on mahdollista selvitä myös peseytymättä. Jos vaatteet kastuvat, ei niitä välttämättä saa heti kuiviksi.

Olosuhteet elokuussa vaihtelevat hyvin paljon vuodesta toiseen. Itikoita saattaa olla jonkin verran tai todella paljon. Tähän on hyvä varautua hyttyshatulla ja halutessaan myös hyttysanorakilla. Sää saattaa vaihdella kylmästä kuumaan; luultavimmin päivälämpötila on on noin 5–25 astetta. Yöpakkaset ovat mahdollisia.

Tsarmitunturin erämaa-alue on syrjäistä seutua, ja saamme luultavasti olla omassa rauhassamme. Syrjäisyys tarkoittaa myös sitä, ettei kännyköissä välttämättä ole kuuluvuutta kaikkialla. Mahdollisten hätätilanteiden varalta järjestäjillä on mukana puhelin.

Tarvittavat varusteet

Vaellukselle tarvittavat varusteet löytyvät tästä listasta.

Jos et omista kaikkia varusteita, niitä voi olla mahdollista lainata ystäviltä tai vuokrata erilaisista palveluista, kuten Kuinoma. Tärkeää on, että varusteet ovat kevyehköjä – kannettavaa tulee joka tapauksessa paljon.

Lähetämme osallistujille enemmän tietoa retriitin yksityiskohdista lähempänä vaellusretriitin alkua.

Vaellusretriitin osanottajat eivät ole vakuutettuja Nirodhan puolesta. Voi siis olla hyödyllistä olla vaelluksen aikana voimassa oleva vakuutus, joka kattaa myös vaeltamisen.

Ruoka

Vaelluksella teemme retkimuonaa kevyesti mukana kulkevista aineksista. Syömme päivässä kolme ateriaa, ja lisäksi mukana on jonkin verran yhteistä naposteltavaa. Omia eväitä kannattaa ottaa mukaan. Kaikki ruoka on kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat voit kertoa ilmoittautumislomakkeessa. Haastavampien ruokavalioiden kohdalla kannattaa olla yhteydessä järjestäjiin etukäteen ja varmistaa, pystymmekö huomioimaan nämä tarpeet vaellusolosuhteiden puitteissa.

Juomaveden saamme alueen puroista ja järvistä; vesi on juomakelpoista sellaisenaan. Vaellusretriitti on päihteetön tapahtuma.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen vaellusretriitti!

Lämpimästi tervetuloa,

Havu Pellikka (käytännön järjestelyt, havu.pellikka@iki.fi, 050 499 1131)
Anna Backholm (käytännön järjestelyt, 040 5362 946)
Marianne Kautiala (ilmoittautumisasiat, 050 531 8228)