Yhteisöllinen meditaatiovaellus 10.–17.8.2021 Tsarmitunturin erämaa-alueella Lapissa

Buddha kannusti opetuksissaan yhä uudelleen oppilaitaan menemään metsiin ja erämaihin harjoittamaan. Tämä yhteisöllinen meditaatiovaellus Lapin villin kauniissa maisemissa tarjoaa meille harvinaislaatuisen tilaisuuden tutkia tietoista läsnäoloa, yhteisöllisyyttä ja yksinkertaista elämistä luonnon keskellä.

Järjestämme yhteisöllisen vaelluksen nyt ensimmäistä kertaa, koska suunnitellun vaellusretriitin opettajat joutuivat perumaan tulonsa koronatilanteen vuoksi.

Kuljemme metsissä ja avotuntureilla, rauhallisella erämaa-alueella, jossa harvoin kohtaa ketään. Osa ajasta vietetään hiljaisuudessa, ja päiviin mahtuu kävelyn lisäksi aikaa meditaatiolle ja muulle ohjelmalle. Ohjelma on englanninkielistä tarvittaessa, muuten suomenkielistä.

Luomme ja toteutamme vaelluksen yhdessä, yhteisönä. Käytännön järjestelyistä vastaa ja tapahtumaa luotsaa manageritiimi, mutta vaelluksella ei ole varsinaista opettajaa, joka vastaisi dharma- ja meditaatio-opetuksesta ja tarjoaisi yksilöllistä tukea harjoitukselle. Sen vuoksi kullakin osanottajalla on enemmän vastuuta itsestään, vaikka voimmekin tukea toinen toisiamme ja oppia toistemme kokemuksista.

Varsinaisen vaeltamisen lisäksi ohjelma voi sisältää esimerkiksi hiljaisia ja ohjattuja meditaatioita, liikeharjoituksia, ohjattuja luonto- tai läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoituksia, keskusteluja ja jakamista pienryhmissä. Ehkä myös pelejä ja leikkejä, hierontaa, laulamista tai muuta mukavaa yhdessäoloa. Koska teemme tämän tapahtuman yhdessä, ohjelmassa on tilaa sille, että osallistujat voivat halutessaan tarjota taitojaan ja kokemustaan jonkinlaisen työpajan, ohjatun harjoituksen tai muunlaisen ohjelman muodossa. 

Vaelluksen rakenne noudattelee pääosin Nirodhan aiempien vaellusretriittien rakennetta. Painopiste ei kuitenkaan ole yhtä vahvasti meditaatiossa ja dharmaopetuksessa. Meillä on enemmän aikaa muunlaiselle ohjelmalle ja vapaalle toistemme seurasta nauttimiselle. Kokonaan hiljaisuudessa vietettävää aikaa on vähemmän, mutta jokainen osallistuja voi löytää oman tasapainonsa siinä, kuinka paljon aikaa hiljaisuudessa ja/tai yksinäisyydessä haluaa viettää.

Olkoon tämä vaellus ravitseva ja syventävä kokemus meille kaikille.

Kenelle vaellus on suunnattu? Minkälainen se on?

Yhteisövaellukselle voit osallistua, jos sinulla on aiempaa kokemusta meditaatioretriiteistä (vähintään 5 päivän hiljainen retriitti) TAI vaelluskokemusta (vähintään 5 päivän vaellus) + jonkin verran aiempaa meditaatiotaustaa. Lisäksi tarvitset hyvän peruskunnon sekä sopivasti seikkailumieltä. Huomioithan, että kyseessä on yhteisöllinen meditatiivinen retki, ei mikä tahansa vaellus.

Vaellamme Tsarmitunturin erämaa-alueella. Kuljemme rinkka selässä noin 5-10 km päivässä. Matkat eivät pääosin ole kovin pitkiä, mutta kannettavaa on paljon, koska rinkkoihin tulee kunkin omien varusteiden lisäksi myös mm. yhteisiä ruokia. Hiljainen meditatiivinen vaeltaminen raskaan kantamuksen kanssa tarjoaa omat haasteensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Vaelluksen perushinta on 230 €. On myös mahdollista maksaa perushintaa vähemmän tai enemmän. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,

Havu Pellikka (manageri, 050 499 1131)
Anna Backholm (manageri, 040 5362 946)
Marianne Kautiala (ilmoittautumisasiat, 050 531 8228)