Vanhemmuus ja dharma-harjoitus

Lämpimästi tervetuloa tutkimaan vanhemmuutta dharman valossa lauantaina 30.3.2019 klo 10.00-12.00 Buddhalainen keskus Sampoon Vetehisenkujalle.

Tapahtuma on osa vanhemmuusteemaista kokonaisuutta. Tämän kerran teemana on erityisesti ystävällisyys. Tutkimme, miten ystävällisyyttä voi harjoittaa vanhemmuudessa,ja miten ystävällinen asenne voi tuottaa ymmärrystä ja helpotusta.

Näissä tapaamisissa reflektoimme vanhemmuutta dharma- ja meditaatioharjoituksena ja tutkimme, miten harjoittaa läsnäoloa, myötätuntoa ja ystävällisyyttä arjen keskellä ja vuorovaikutuksessa perheen kanssa.

Tuokio sisältää meditaatiota, reflektiota, jakamista ja opetusta.

Olet tervetullut riippumatta siitä, kuinka tuttua meditaatio on sinulle.

Lisätietoja voit kysyä ohjaajilta:

sari.markkanen@yahoo.com , elina.kauppila@onnijahoiva.fi

Sitova ilmoittautuminen täältä.

Nirodhan toiminta järjestetään lahjoitusperiaatteella. Se mahdollistaa osallistumisen varallisuudesta riippumatta. Samaan aikaan lahjoitukset ovat opettajien elanto. Lahjoituksia voi antaa käteisellä tai MobilePay-sovelluksella. Lahjoitusperiaate on  perinteessämme erittäin keskeinen, ja se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen.
Lämpimästi tervetuloa!

Ohjaajat:
Sari Markkanen on harjoittanut meditaatiota yli kymmenen vuotta, ja ollut noin 40 retriitillä buddhalaisissa luostareissa Thaimaassa ja Iso-Britanniassa Gaia Housessa. Hän on parhaillaan dharmaopettajakoulutuksessa. Saria inspiroivat niin syvälle menevät tyhjyysharjoitukset kuin arjen kohtaaminen dharmaharjoituksena, ja hän tutkii tällä hetkellä dharmaa omassa vanhemmudessaan. Sari opettaa työkseen mindfulnessia ja mindfulnessiin pohjaavaa itsemyötätunto-ohjelmaa, ja on opettanut myös lukuisia lapsi-, ja lapsi-vanhempiryhmiä. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa lasten mindfulness-harjoituksesta.

Elina Kauppila on harjoittanut meditaatiota viitisentoista vuotta ja on MBSR-menetelmän mindfulness-ohjaaja. Elina ohjaa työkseen vanhempien mindfulness- ja vuorovaikutuskursseja ympäri Suomea. Elinan harjoituksen ja työn keskiössä on myötätunto. Hän on kirjoittanut mindfulness- ja vanhemmuusteemoista kolme kirjaa.