Vapautuksen dharma: taitava toiminta

Mitä myötätunto ja viisaus tarkoittavat kiihtyvän ilmastonmuutoksen ja massasukupuuttoaaltojen maailmassa? Entä miltä moraalinen toiminta näyttää rakenteellisen eriarvoisuuden ja rajallisten luonnonvarojen ylikulutuksen valossa? Näille haastaville kysymyksille avautuminen herättää vaikeita tunteita: riittämättömyyttä, suuttumusta, lannistumista, mutta myös intoa, vakaumusta ja halua vaikuttaa. Ne eivät voi myöskään olla vaikuttamatta siihen miten näemme ja koemme itsemme, harjoituksemme ja maailman. Tällä kurssilla tutkimme keinoja miten kohdata tunteemme tavalla joka voimaannuttaa ja avaa kykyämme osallistua maailmaan niin yksilöinä, yhteisöissämme kuin järjestöissäkin. Lähestymme meditatiivisesti ja kriittisesti pohtien sekä näkemyksiämme itsestämme että buddhalaisesta harjoituksesta, etsien tapoja nähdä jotka vapauttavat meitä totunnaisista kahleistamme. Keskeinen aihe kurssilla on miten toiminta maailmassa voi ruokkia meditaatioharjoitustamme, ja päinvastoin: miten meditatiivinen taito avaa ja voimaannuttaa osallistumistamme. Keskustelemme myös siitä miten toteutamme kauniita laatujamme, kuten myötätuntoa, käytännössä – miltä se voi näyttää?

Kurssille voi osallistua sekä paikallisesti Helsingin Vallilassa, tai internetin välityksellä Zoom-ohjelmalla. Eri päivinä voi osallistua paikallisesti tai etänä sen mukaan miten itselle parhaiten sopii. Toivomme että osallistujat pyrkivät mukaan jokaiselle neljästä kurssikerrasta, mutta tapaamiset myös tallennetaan katsottaviksi myöhemmin. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa kurssista ja etäosallistumisen teknisistä seikoista syyskuun alussa.

Kurssipäivät: Maanantait 10.9., 17.9., 24.9. ja 1.10.2018
Ajankohta: kello 18.00-20.00, ovet avataan 17.30
Sijainti: Helsingissä Mäkelänkatu 62A, 5. kerros, Tai Shin Mun -kungfun harjoittelutila tai etänä Zoom-ohjelmalla
Ilmoittautumiset, hinta ja ohjaajien palkkio: Ilmoittautumislomakkeen voi täyttää täällä. Kurssin kulut ja ohjaajien palkkiot katetaan lahjoituksin. Ohjaajat eivät saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoituksista. Käteislahjoituksia voi tarjota kurssikertojen yhteydessä, tai siirtää rahaa Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 seuraavilla viitenumeroilla: yhdistykselle kurssin kulujen kattamiseksi 301809104 ja ohjaajille 520056.
Lisätietoja: Sampo Koistinen 044-0513176

Ohjaajista:

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retrtiiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa, että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskusessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.