Viisaus ja myötätunto meditaatiossa ja arjessa

Viisaus ja myötätunto ovat kaksi meditaatioharjoituksen kulmakiveä. Myötätunto viittaa sydämen kykyyn kääntyä vakaasti vaikeiden kokemusten puoleen ja haluun lievittää kärsimystä sekä muissa että itsessämme. Viisaudella puolestaan tarkoitetaan kokemuksellista ymmärrystä siitä miten mieli toimii ja miten kärsimys syntyy.

Meditaatiossa harjoittelemme näkemään ajatuksemme, tunteemme, havaintomme ja kaiken kokemuksemme uusista näkökulmasta, tavoilla jotka auttavat mieltä päästämään irti takertumisesta ja kärsimyksestä.  Tämä irtipäästävä näkeminen mahdollistaa syvemmän vapautumisen ja myötätuntoisemman asennoitumisen itseämme ja muita kohtaan.

Kurssin aikana tutkimme miten voimme kehittää viisautta ja myötätuntoa niin meditaatioharjoituksessamme kuin koko elämässämmekin. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin pidempään harjoittaneillekin.

Kurssipäivät: 26.3., 2.4. & 9.4. 

Ajankohta: kello 18.00-20.00, zoom yhteys avataan 17.45

Sijainti: Kurssi järjestetään etäyhteydellä. Käytämme Zoom-ohjelmaa, lähetämme linkin etäosallistujille.

Ilmoittautumiset: Kurssille voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla osallistumismaksun.

Hinta: 5 e. Maksuilla katetaan zoomin lisenssimaksun ja tiedotukseen liittyviä kuluja. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, kurssille voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla. Maksun voi maksaa Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97, viitenumero 302003255.

Opettajan palkkio: Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lahjoituksia voi tarjota kurssikertojen yhteydessä käteisellä tai MobilePaylla opettajan numeroon 0440887881.

Lisätietoja: Juha Penttilä, 0407464757

Ohjaajista: Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien.   Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen.  Juha on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.