Vipassana-meditaatiokurssi Lahdessa su 4.2.2018: Viisi päivittäistä reflektiota

Mitä kurssilla tapahtuu?

Buddha opasti meitä tuomaan päivittäin mieleemme viisi asiaa. Vanhenemisen, sairastumisen ja kuoleman reflektointi auttaa meitä suuntaamaan tämän lyhyen elämämme niihin asioihin, jotka ovat meille aidosti merkityksellisiä ja tärkeitä. Pysymättömyyden reflektoinnin avulla muistamme, että vaikeutemme tulevat menemään ohi, ja pystymme paremmin arvostamaan elämämme hyviä asioita, jotka nekin tulevat aikanaan katoamaan. Karman lain tuominen mieleen muistuttaa meitä siitä, kuinka pienimmilläkin teoillamme on vaikutus tulevaisuuteemme, ja se auttaa meitä ohjaamaan elämäämme kohti hyvinvointia ja onnellisuutta.

Kurssipäivään sisältyy ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, ryhmäkeskusteluja sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Kurssi auttaa syventämään ja laajentamaan omaa harjoitusta.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään sunnuntaina 4.2.2018 klo 11:00-16:00 Lahden keskustassa osoitteessa Aleksanterinkatu 26 A, 2 krs. Liisa Lähteenmäen toimitiloissa (ovisummerissa lukee olot.fi). Paikalle voi saapua klo 10:30  alkaen.

Kurssin kesto on 5 tuntia. Kurssin aikana pidämme muutaman jaloittelutauon ja yhden pidemmän evästauon. Pidemmällä tauolla on talon puolesta tarjolla teetä, kahvia ja pientä naposteltavaa. Tilassa on myös mikro ja jääkaappi omien eväiden säilytystä varten.

Kurssilla voi istua lattialla tai tuolilla. Mukaan kannattaa ottaa istumiseen sopivat rennot vaatteet. Kurssitilassa on istuinalustoja, istuintyynyjä, meditaatiopenkkejä ja tuoleja. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta nykyään hän toimii päivätyössään psykologina.

Kenelle kurssi sopii? Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?
Kurssille voi osallistua ilman aikaisempaa kokemusta vipassana-meditaatiosta. Aiempi kokemus jostakin meditaatiotekniikasta on kuitenkin hyödyksi.
Kurssille voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nirodha.lahti@gmail.com. Koska osallistujamäärä on rajattu, ilmoitamme sähköpostitse mahdutko kurssille. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta mahdolliset jonotuslistalaiset pääsevät mukaan.

Kurssi järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Lahjoituksia voi jättää myös Liisan toimitilalle, jonka saamme veloituksetta käyttöömme. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Varaathan mukaasi käteistä lahjoituksia varten.

Lisätiedot 10.1. alkaen: Liisa Lähteenmäki puh. 040 580 2668 liisa.lahteenmaki@olot.fi

Lämpimästi tervetuloa kurssille!