Vipassana-meditaation ja oivaltavan dialogin retriitti 17.-22.4.2014 Kruusilassa

Tämä retriitti järjestetään 17.-22.4.2014 Kruusilassa, ja se koostuu kahdesta toisiaan tukevasta osiosta. Retriitti on kuitenkin kokonaisuus, johon tulee osallistua kokonaisuudessaan.

17.-19.4. Vipassana-harjoitus

Retriitin aikana syvennämme meditaatioharjoitustamme, kehitämme tietoista läsnäoloa, mietiskelemme ja tutkimme kehon ja mielen ominaisuuksia kussakin hetkessä. Harjoituksen edetessä luontainen viisautemme ja kokemuksemme pääsevät esiin, mikä mahdollistaa voimakkaan sisäisen muutoksen. Jokaiseen päivään sisältyy myös rakastavan ystävällisyyden tai myötätunnon meditaatio.

20.–22.4. Oivaltava dialogi

“Oivaltava dialogi on vuorovaikutteinen meditaatioharjoitus. Se tuo tietoisen läsnäolon ja rauhan hiljaisesta mietiskelystä suoraan kokemukseemme muiden ihmisten kanssa. Ihmisinä olemme suhteiden ympäröimiä. Alkaessamme herätä, selkeys ja vapaus voivat valaista suhteitamme toisiin.”

Tällä harjoituksella laajennamme henkilökohtaista hiljaista meditaatiotamme ihmissuhteiden piiriin puhumalla ja kuuntelemalla opettajan niin ohjeistaessa. Annettavat ohjeet ja opetusten mietiskely tukevat ymmärtävän dialogin harjoitusta, joka yhdistetään päivittäin vipassana-harjoitukseen.

Harjoitettavat meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma- ja kävelymeditaatiosta sekä työjaksosta. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta dialogiharjoituksia sekä ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Meditaatio-ohjeita sekä opetuspuhe tarjotaan päivittäin. Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Kuka opettaa?

Retriitillä opettaa Patricia Genoud-Feldman. Hän on harjoittanut Vipassana ja Dzogchen -meditaatiota vuodesta 1984 lähtien Aasiassa Dilgo Khyentse Rinpochen ja Sayadaw U Panditan opastuksella sekä myöhemmin lännessä. Hän on opiskellut meditaation opettajaksi Barren Insight Meditation Societyssa Yhdysvalloissa muiden muassa Joseph Goldsteinin opastuksella. Vuodesta 1997 hän on opettanut Vipassana-meditaatiota Euroopassa, Israelissa ja Yhdysvalloissa. Patricia on myös opiskellut ja opettanut ymmärtävää dialogia ja suhteiden dharmaa Gregory Kramerin kanssa sekä Worcesterin MBSR:ssä Yhdysvalloissa. Hän on Genevessä sijaitsevan Vimalakirti-meditaatiokeskuksen perustaja.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitti on täynnä, eikä ilmoittautumisia enää oteta vastaan.

Retriitin perushinta on 130 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Meri Lundahl (040 526 0787)