Vipassana-meditaation jatkokurssi 18.-19.3.2017 Lahdessa

Mitä kurssilla tapahtuu?

Vipassana-meditaation jatkokurssilla käsitellään seuraavia aiheita:

  • Sopiva ponnistelun määrä meditaatiossa
  • Mielen ja sydämen virkistäminen
  • Itsemyötätunto harjoituksen apuna
  • Vaikeiden tunnetilojen kanssa harjoittaminen
  • Eri persoonallisuustyypeille sopivat meditaatioharjoitukset
  • Oman sisäisen viisauden kuunteleminen ja hyödyntäminen
  • Intentiot harjoituksessa ja harjoituksen tukena

Kurssi sisältää opetuspuheita, ohjattuja meditaatioita, pienryhmäkeskusteluita sekä runsaasti aikaa kysymyksille ja vastauksille.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään lauantaina 18.3.2017 klo 12:00-16:30 ja sunnuntaina 19.3.2017 klo 12:00-16:00 Lahden keskustassa, osoitteessa Aleksanterinkatu 26 A, 2 krs. Liisa Lähteenmäen toimitiloissa (ovisummerissa lukee olot.fi). Paikalle voi saapua klo 11:30 alkaen.

Kurssin kesto on 4,5 + 4 tuntia. Kurssikertojen aikana pidämme muutaman jaloittelutauon ja yhden pidemmän teetauon. Tarjolla on teetä, kahvia ja pientä purtavaa. Tilassa on myös mikro ja jääkaappi omien eväiden säilytystä varten.

Kurssilla voi istua lattialla tai tuolilla. Mukaan kannattaa ottaa istumiseen sopivat rennot vaatteet. Kurssitilassa on valmiina istuinalustoja, istuintyynyjä, meditaatiopenkkejä ja tuoleja. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Päivätyössään Anne toimii psykologina.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Kurssi sopii henkilöille, jotka ovat käyneet vipassana-meditaation peruskurssin ja/tai harjoittaneet meditaatiota säännöllisesti jonkin aikaa. Kurssille voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nirodha.lahti@gmail.com. Toivomme, että kaikki osallistujat pääsevät paikalle sekä lauantaina että sunnuntaina.

Koska osallistujamäärä on rajattu, ilmoitamme sähköpostitse mahdutko kurssille. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta mahdolliset jonotuslistalaiset pääsevät mukaan.

Kurssi järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Lahjoituksia voi jättää myös Liisan toimitilalle, jonka saamme veloituksetta käyttöömme. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Lisätiedot:
Merja Taavila / 0400 42 5959
Nirodha Lahti nirodha.lahti@gmail.com