Awakening Joy 2019

Awakening Joy on viiden kuukauden mittainen kurssi, jonka tarkoitus on lisätä iloa, onnellisuutta ja hyvinvointia osanottajien elämässä. Kurssi pohjautuu sekä buddhalaisiin opetuksiin että psykologian ja neurotieteiden tutkimustuloksiin. Kurssille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä meditaatio-kokemusta tai buddhalaista elämänkatsomusta. Varsinaiset kurssi-illat pidetään Berkeleyssä Kaliforniassa, mutta kurssin internet-version voi suorittaa missä päin maailmaa hyvänsä. Kurssi alkaa tammi-helmikuun vaihteessa ja päättyy kesäkuussa.

Verkkokurssin voi suorittaa yksin, mutta moni aiempi osallistuja on kokenut, että paikallisryhmätapaamisiin osallistuminen ja/tai kurssiparin kanssa työskentely ovat tärkeä tuki kurssin käymiselle.

Nirodha on perustanut Awakening Joy -kurssiparien ja -keskusteluryhmien muodostamista varten tarkoitetun Facebook-ryhmän. Ryhmässä voit kertoa missä päin asut, etsitkö kurssiparia vai paikallisryhmää, miten haluaisit olla yhteydessä pariisi (sähköpostitse, puhelimitse, skypellä tai kasvotusten) ja jos haluat, millainen harjoitustausta sinulla on.  Aiempien vuosien kursseille on osallistunut ihmisiä ympäri Suomea.

Mitä kurssilla käsitellään? Kuka opettaa?

Kurssi jakautuu kahden viikon jaksoihin, joista jokaisella on oma teemansa. Teemoja ovat mm. tietoinen läsnäolo, kiitollisuus, irtipäästäminen sekä vaikeiden tunteiden kohtaaminen. Kuhunkin teemaan liittyy harjoituksia, joita on tarkoitus tehdä normaalin elämän lomassa. Harjoitusten idea on kehittää osallistujien taitoa lisätä onnellisuutta ja muita positiivisia mielentiloja omassa elämässään: onnellisuus on taitolaji.

Kurssin vetäjä James Baraz on opettanut vipassana-meditaatiota yli 30 vuotta ja on vieraillut Suomessa kolme kertaa. Kurssin kuukausittaisista vieraspuhujista löytyy niin tutkijoita kuin meditaatio-opettajia. Awakening Joy Basic -kurssia on järjestetty vuodesta 2003 lähtien ja sen on käynyt yli 13 000 ihmistä.

James Baraz sanoo tämän vuoden kurssistaan seuraavaa:

“We live in challenging times. And although we’ve been offering this course for many years, I’m now more inspired than ever. There are many who are suffering because of the insensitivity and mean-spiritedness of our leaders. These days it comes down to a race between fear and consciousness.

I believe our task these days is to develop consciousness, love and caring in ourselves and help remind others of all the good inside and around them. I believe this motivates and empowers people to make this a better world. That is my vision and motivation for teaching this course.”

Miten verkkokursseja suoritetaan?

Osanottajat saavat joka kuukausi sähköpostitse kurssikirjeitä. Tämän lisäksi osanottajat voivat hakea kurssisivuilta Berkeleyn kurssi-illoissa nauhoitetun video- ja audio-materiaalin sekä osallistua keskusteluun kurssien keskustelufoorumeilla. Kurssiin liittyy Awakening Joy -kirja, jonka hankkiminen on suositeltavaa. Kaikki kurssimateriaali on englanninkielistä.

Kurssilla on materiaalia enemmän kuin mitä kukaan yksittäinen osanottaja pystyy käymään läpi. Ajatuksena onkin, että kukin poimii materiaalista kiinnostavimpia asioita sen verran kuin on itselle tarkoituksenmukaista. Kurssilla korostetaan, että liian suuret vaatimukset itselle kurssin suhteen eivät lisää onnellisuutta tai hyvinvointia, päinvastoin. Tärkeintä on opetella kuuntelemaan itseään.

Miten voin ilmoittautua? Paljonko maksaa?

Verkkokurssille voi ilmoittautua kurssin webbisivujen kautta osoitteessa http://www.awakeningjoy.info/. Kurssin ehdotettu hinta on 280 USD, mutta järjestäjät eivät halua hinnan olevan esteenä kenenkään osallistumiselle ja osallistujat voivat maksaa verkkokurssista haluamansa summan.

Tiedustelut kurssia koskien voit lähettää Facebook-ryhmään tai sähköpostitse osoitteeseen nirodha.ilmo@gmail.com

Iloisin terveisin,
Annamari

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa