”Yhdentyminen, yhteisö ja yhteydessä oleminen” Dharma-kokoontuminen 12.-17.6.2018 Kruusilassa

Miksi osallistua?

Dharma-kokoontuminen tarjoaa upean mahdollisuuden yhdistää harjoittaminen myös muille elämän alueille hiljaisen meditaation ulkopuolella. Syvennämme kokemustamme kytkemällä hiljaisuuden ja meditaation ryhmän aktiviteetteihin, sekä ryhmäkeskusteluihin. Keskeisimpinä teemoina ovat ystävyyssuhteet, vuorovaikutus ja yhteisö.

Toivotamme tervetulleeksi Dharma-kokoontumiseen kaikenikäiset ja tasoiset harjoittajat;  myös perheet ovat tervetulleita. Tässä tapahtumassa kokoamme yhteen kokemustemme monimuotoisuutta, yhdistäen harjoittamisen oivalluksia arkielämämme vuorovaikutteiseen sulatusuuniin.

Harjoitamme Insight-meditaatiota, joka tunnetaan myös nimellä vipassana-meditaatio. Vipassana tarkoittaa asioiden syvää ja kirkasta näkemistä. Tämä meditaatioperinne on yli 2500-vuotta vanhaa ja pohjautuu Theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Osallistuminen ei edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai luopumista henkilökohtaisesta vakaumuksesta.

Mitä kokoontumisessa tapahtuu? Miten lapset?

Ohjelma sisältää meditaatioita, opetuspuheita, dharma-aiheisia keskusteluja ja erilaisia harjoittamista tukevia aktiviteettejä, kuten myös mahdollisuuksia vapaaseen yhdessäoloon, kesästä nauttimiseen ja saunomiseen. Vain osa päivästä vietetään hiljaisuudessa. Opetus on englanniksi; tarvittaessa on mahdollisuus järjestää suomenkielisiä keskusteluryhmiä ja tulkkausta.

Perheet ovat tervetulleita Dharma-kokoontumiseen. Osan päivästä lapsille on tarjolla aikuisten valvonnassa sekä ohjattua olemista, että vapaan leikin aikaa. Eri-ikäiset lapset ovat tervetulleita, kunhan he osaavat itse pukeutua ulkovaatteisiin ja käydä omatoimisesti wc:ssä. Lasten on myös hyvä omata ryhmässätoimimisen taitoja ja kykyä kuunnella ohjeita, sekä toimia niiden mukaisesti. Myös pienen lapsen kanssa voi tulla kokoontumiseen, jos matkassa on hoivasta ja huolenpidosta vastaava aikuinen.

Dharma-leirillä tarjotaan päivittäin kolme kasvisruoka-ateriaa, sekä lisäksi lapsille välipaloja. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Majapaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa, Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettavat Zohar Lavie ja Nathan Glyde.

Zohar on harjoittanut meditaatiota eri perinteissä vuodesta 1995 lähtien. Tämä matka on vienyt hänet meditaatiotyynyltä tutkimaan myös muita tapoja ilmentää totuutta ja rakkautta, ja tätä kautta vuonna 2004 SanghaSevan perustamiseen. Nyt hän käyttää suurimman osan ajastaan fasilitoiden eri puolilla maailmaa retriittejä, joilla palvelutyö on osana henkistä polkua. Vuodesta 2006 lähtien hän on opettanut hiljaisilla retriiteillä ja dharma-kokoontumisissa Intiassa, Euroopassa ja Israelissa.

Nathan alkoi harjoittaa meditaatiota 1997 ja opettaa hiljaisia meditaatioretriittejä 2006. Jatkuvasta meditaation tutkimisesta hiljaisilla retriiteillä kasvoi syvä rakkaus hiljaisuuteen ja tyyneyden voimaan. Sen oivaltaminen, miten jokaisen hetken on mahdollista olla heräämisen hetki, johti Nathanin tutkimaan meditaatiota jokapäiväisissä aktiviteeteissa. Halu tarjota retriittejä, joissa syvä yhteys voi löytyä aktiivisen elämisen keskellä, johti vuonna 2004 SanghaSevan perustamiseen.

Zoharin ja Nathanin opetuspuheita ja ohjattuja meditaatioita.

Suomenkielisenä ohjaajana toimii Sari Markkanen.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Dharma-leirin hinnat:
aikuiset 170 €
lapset/sänky 110 €
lapset/patja 70 €

On mahdollista maksaa myös perushintaa vähemmän tai enemmän. Voit ilmoittautua leirille täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Liisa Lähteenmäki 040 580 2668
Markku Ilo 040 413 6833, ilmoittautumiset