“Yhteisö ja yhteys” – dharma-leiri 1.-6.7.2016 Kruusilassa

Miksi tulla mukaan?

Dharma-leiri tarjoaa toisenlaisen tavan tutkailla inhimillistä kokemustamme. Tarkoituksena on tukea jatkuvaa dharman tutkimista yhdistämällä hiljaisen reflektion ja meditaation jaksoja ryhmässä tapahtuviin keskusteluihin ja aktiviteetteihin. Haluamme myös antaa aikaa aktiviteeteille, joita sanghan jäsenet itse voivat tarjota ryhmälle.

Hiljaiset retriitit eivät ole kaikkia varten; toivomme, että tämä tapahtuma on. Tervetulleita ovat kaikenikäiset harjoittajat aiemman kokemuksen määrästä riippumatta, ensikertalaisista täysin valaistuneisiin asti. Myös perheet ovat tervetulleita.

Dharma-leiri voi tarjota ajan tuoda yhteen monimuotoiset kokemuksemme ja omien elämiemme oivallukset, sulatusuuniin jossa olemme vuorovaikutuksessa ja yhteydessä toisiimme.

Dharma-leirillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Tämä meditaatioharjoitus on yli 2500 vuotta vanha ja pohjautuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Dharma-leiriin osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Mitä dharma-leirillä tapahtuu? Entä lapset?

Dharma-leirin ohjelmaan kuuluu meditaatiojaksoja, opetuspuheita, dharma-aiheista ohjattua keskustelua, harjoitusta tukevia aktiviteetteja, sekä myös vapaampaa yhdessäoloa, kesästä nauttimista ja saunomista. Osa päivästä vietetään hiljaisuudessa, osa puhuen. Opetus on englanninkielistä; tarpeen mukaan on mahdollista järjestää keskusteluryhmiä ja tulkkausta suomeksi.

Dharma-leirille ovat tervetulleita myös perheet. Lapsille on osaksi päivää tarjolla sekä järjestettyä ohjelmaa että vapaamuotoisempaa oleskelua aikuisten valvovan silmän alla; näin vanhemmat saavat omaa aikaa osallistua muuhun ohjelmaan. Mukaan ovat tervetulleita eri-ikäiset lapset, sillä edellytyksellä että he osaavat itse hoitaa vessakäynnit ja pukemiset, sekä osaavat kuunnella ja noudattaa ohjeita ja toimia ryhmässä. Dharma-leirille voi tulla myös tätä pienempien lasten kanssa, mutta näiden hoito vanhempien on itse järjestettävä. Leirille ei mahdu mukaan enempää lapsia, mutta lasten kanssa voi ilmoittautua jonotuslistalle. Aikuisille on vielä tilaa.

Dharma-leirillä tarjotaan päivittäin kolme kasvisruoka-ateriaa, sekä lisäksi lapsille välipaloja. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Majapaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Dharma-leirillä opettavat Zohar Lavie ja Nathan Glyde. Zohar on harjoittanut meditaatiota eri perinteissä vuodesta 1995 lähtien. Tämä matka on vienyt hänet meditaatiotyynyltä tutkimaan myös muita tapoja ilmentää totuutta ja rakkautta, ja tätä kautta vuonna 2004 SanghaSevan perustamiseen. Nyt hän käyttää suurimman osan ajastaan fasilitoiden eri puolilla maailmaa retriittejä, joilla palvelutyö on osana henkistä polkua. Vuodesta 2006 lähtien hän on opettanut hiljaisilla retriiteillä Intiassa, Euroopassa ja Israelissa, ja vuodesta 2007 alkaen fasilitoinut puolihiljaisia dharma-kokoontumisia Intiassa.

Nathan aloitti harjoittamaan meditaatiota 1997 ja opettamaan hiljaisia meditaatioretriittejä 2006. Jatkuvasta meditaation tutkimisesta hiljaisilla retriiteillä kasvoi syvä rakkaus hiljaisuuteen ja tyyneyden voimaan. Sen oivaltaminen, miten jokaisen hetken on mahdollista olla heräämisen hetki, johti Nathanin tutkimaan meditaatiota jokapäiväisissä aktiviteeteissa. Halu tarjota retriittejä, joissa syvä yhteys voi löytyä aktiivisen elämisen keskellä, johti vuonna 2004 SanghaSevan perustamiseen. Nathan on myös fasilitoinut puolihiljaisia dharma-kokoontumisia Intiassa vuodesta 2007 alkaen.

Zoharin ja Nathanin opetuspuheita ja ohjattuja meditaatioita.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Dharma-leirin perushinta aikuisille ja isoimmille lapsille on 160€, nuoremmille lapsille 100€ tai 60€. On mahdollista maksaa myös perushintaa vähemmän tai enemmän. Dharma-leirille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anna Backholm (040-536 2946)