Hiljainen retriittiviikonloppu 17.-18.3.2018 Veikkolassa, Lama Rod Owens

Radikaalia dharmaa haastavina aikoina

(in English)

Elämme vaikeata aikaa. Väkivalta, sota, rasismi, köyhyys, viha, ympäristöongelmat ja monet muut ilmiöt tekevät meidät väsyneiksi ja pelokkaiksi. Kamppailemme syyllistämistä, tuomitsevuutta ja uupumusta vastaan. Saamme päivittäin ponnistella ymmärtääksemme ja löytääksemme tavan suhtautua väkivaltaan jota kohtaamme. Se vieraannuttaa ja traumatisoi. Etsimme ratkaisuja ja tahdomme työskennellä aktiivisesti luodaksemme muutosta yhteisöissämme, mutta tunnemme usein uupumusta ja pelkoa.

Myötätunto on keskeistä työssämme muutoksen puolesta. Mutta miten määrittelemme myötätunnon itse? Mitkä ovat buddhalaisen perinteen harjoitukset ja strategiat jotka voivat auttaa meitä kohtaamaan väkivallan jonka näemme itsessämme ja muissa? Miten dharma voi ruokkia toimintaamme hengellisinä sotureina? Miten se voi tukea liittolaisuuttamme? Jos sinusta tuntuu siltä että harjoituksesi todeksi eläminen, julkisesti ja pelottomasti, on liian suuri haaste, tämä retriitti on sinulle.

Ketkä opettavat?

Lama Rod Owensia pidetään yhtenä sukupolvensa buddhalaisten opettajien nousevista suunnannäyttäjistä. Hän on kirjailija, aktivisti ja muodollisesti valtuutettu tiibetiläisen buddhalaisuuden perinteen opettaja. Hän on yksi Radical Dharma, Talking Race, Love and Liberation -kirjan kirjoittajista ja Harvard Divinity School -instituutista valmistunut. Hän on vieraileva opettaja Inward Bound Mindfulness Education, Daishin Zen Buddhist Temple ja Brooklyn Zen Center -keskuksissa. Lue lisää Lama Rod Owensin kotisivuilta.

Tärkeätä tietoa retriitistä

Retriittiviikonloppu on mahdollisuus syventää ja selkeyttää omaa meditaatioharjoitusta. Mukaan voi tulla vaikkei olisi aiempaa kokemusta meditaatiosta.

Ohjelmaan kuuluu ohjattuja meditaatioita, opetuspuhe, hiljaista harjoitusta, kävelymeditaatiota ja vapaaehtoisia yksilö- ja ryhmätapaamisia. Opetus on englanninkielistä.

Eerikinkartanossa ei valitettavasti voi yöpyä, joten lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi sieltä on poistuttava.

Retriittipäivissä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Jokaiselle osallistujalle on Nirodhan puolesta varattu alusta (zabuton) ja yksi meditaatiotyyny (zafu) tai tuoli. Jos tarvitset esimerkiksi lisätyynyjä, meditaatiopenkin tai viltin, tuothan ne mukanasi. Nirodha tarjoaa osallistujille teetä ja kahvia, mutta pyydämme ottamaan mukaan omat lounaseväät.  Kartanolla on mahdollisuus lämmittää ruokaa mikrossa. Halutessasi voit ottaa mukaan myös muistiinpanovälineet opetuspuheisiin.

Ajankohdat: 10:00-18:00 (ovet aukeavat klo 9:30, aloitamme klo 10:00)
Päivämäärät: lauantai 17. ja sunnuntai 18.3.2018
Sijainti: Eerikinkartano, Eerikinkartanontie 164, 02880 Kirkkonummi
Ilmoittautumiset:  Täytä ilmoittautumiskaavake täällä ja vahvista paikkasi maksamalla osallistumismaksu (kts. alla)
Kysymykset: Sampo Koistinen, p. 0440513176
Hinta: Viikonloppuretriitin perushinta on 50€. Sen voi maksaa Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301803171. Sillä katamme opettajan matkakulut, retriittipaikan vuokran ym. käytännön kulut. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä opettajalle tarkoitettuja lahjoituksia varten.