Johdanto vipassana-meditaatioon Espoossa ma 30.3.-27.4.2020

Mitä kurssilla tapahtuu?

Vipassana-meditaation johdantokurssi vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä hyötyä on meditaatiosta?
  • Mitä on vipassana-meditaatio?
  • Mihin perustuu väite, että meditaation sanotaan lisäävän hyvinvointia ja vähentävän kärsimystä?
  • Miten harjoitan hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja keskittymistä? Entä miten voin avata sydäntäni lempeyden, myötätunnon ja myötäilon harjoituksilla?
  • Mitkä ovat yleisimmät meditaatiossa vastaan tulevat haasteet ja miten voin työskennellä niiden kanssa?
  • Miten pystyn harjoittamaan kiireisen arkielämäni keskellä?

Jokainen kurssikerta sisältää ohjatun meditaation, opetuspuheen sekä aikaa kysymyksille, vastauksille ja keskustelulle. Neljän kerran kurssi kotona tehtävine harjoituksineen auttaa käynnistämään säännöllisen meditaatioharjoituksen. Kurssin jälkeen osallistujat ovat valmiita osallistumaan Nirodhan viikoittaisiin meditaatioiltoihin sekä meditoimaan itsenäisesti kotona.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään neljänä maanantaina 30.3, 6.4., 20.4. ja 27.4.2020 klo 17:45-19:45 Sellon kirjaston Akseli-salissa Espoon Leppävaarassa. (Toisena pääsiäispäivänä ma 13.4. ei ole kurssikertaa.) Sellon kirjasto sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa aivan Leppävaaran juna-aseman vieressä. Junamatka Helsingin päärautatieasemalta Leppävaaraan kestää 12 minuuttia (AB-lippu). Kurssilla istutaan tuoleilla, joten mitään erityisiä vaatteita tai varusteita ei tarvita. Tilaan on esteetön pääsy. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

[Kurssin opettaja on muuttunut: Anne Patrikaisen sijaan kurssin ohjaa Juha Penttilä]

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien.   Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen.  Juha on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Osallistuminen ei edellytä mitään esitietoja meditaatiosta. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että henkilöille, jotka haluavat kerrata perusteita tai saada uutta puhtia harjoitukseensa. Pyydämme osallistujia sitoutumaan tulemaan paikalle kaikkiin neljään kurssikertaan.

Kurssille voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen. Johdantokurssit tulevat yleensä täyteen. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalaiselle. Peruutukset ja tiedustelut voit tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmo@nirodha.fi.

Kurssi järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!