Johdatus vipassana-meditaatioon Turussa la 7.3.2020

Mitä kurssilla tapahtuu?

Vipassana-meditaation johdantokurssi vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

Mitä hyötyä on meditaatiosta?

Mitä on vipassana-meditaatio?

Mihin perustuu väite, että meditaation sanotaan lisäävän hyvinvointia ja vähentävän kärsimystä?

Miten harjoitan hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja keskittymistä? Entä miten voin avata sydäntäni lempeyden, myötätunnon ja myötäilon harjoituksilla?

Mitkä ovat yleisimmät meditaatiossa vastaan tulevat haasteet ja miten voin työskennellä niiden kanssa?

Miten pystyn harjoittamaan kiireisen arkielämäni keskellä?

Kurssi sisältää ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita sekä aikaa kysymyksille, vastauksille ja keskustelulle. Kurssin jälkeen osallistujat ovat valmiita osallistumaan Nirodhan viikoittaisiin meditaatioiltoihin sekä meditoimaan itsenäisesti kotona.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään lauantaina 7.3.2020 klo 12.30 – 17.30 Turussa, Martissa, Luonnonsuojelukeskuksessa (Martinkatu 5). Kurssilla istutaan joko meditointialustalla olevalla meditointipenkillä tai tyynyllä tai halutessaan normaalilla tuolilla. Alustoja riittää kaikille, mutta tyynyjä on paikalla rajoitetusti, joten jos tiedät haluavasi istua meditointityynyllä ja omistat sellaisen, voi olla viisasta ottaa se mukaan. Penkkejä ja tuoleja on riittävästi. Tilaan on esteetön pääsy. Kurssi on suomenkielinen.

Tarjolla on teetä ja pientä vegaanista naposteltavaa.


Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta nykyään hän toimii päivätyössään psykologina.


Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Osallistuminen ei edellytä mitään esitietoja meditaatiosta. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että henkilöille, jotka haluavat kerrata perusteita tai saada uutta puhtia harjoitukseensa.

Kurssille voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen. Johdantokurssit tulevat yleensä täyteen, joten jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalaiselle. Peruutukset ja tiedustelut voit tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nirodhaturku@gmail.com.

Kurssille osallistuminen maksaa 10 €, mikä käytetään tilavuokraan sekä opettajan matkakuluihin. Ilmoittauduttuasi kurssille ym. lomakkeella maksathan kurssimaksun tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 302003077. Mikäli ilmoittaudut myös seuraavana päivänä pidettävälle syventävälle kurssille (johon ilmoittautuminen tästä), voit maksaa yht. 15 €.

Opettajan palkkio järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa, että osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Otathan mukaasi käteistä lahjoituksia varten. Lahjoitus on mahdollista tehdä myös MobilePaylla, mutta ei pankkikortilla.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin,

Nirodha Turku / Tapio Envall

nirodhaturku@gmail.com / 0505734555