Kurssi: Johdanto vipassana-meditaatioon 10.-11.6.2017, Jyväskylä

Kurssilla perehdymme buddhalaisen meditaatioharjoituksen perusteisiin. Painopisteemme on käytännössä – mitä itse asiassa teemme kun meditoimme? Mitä tapahtuu? Miten voimme oppia meditaation taitoa? Tutustumme kolmeen eri menetelmään: satiin eli tietoiseen havainnointiin, samadhiin eli mielen keskittämiseen ja mettaan eli ystävällisyyteen ja hyväntahtoisuuteen.

Tutkimme myös tyypillisiä vastoinkäymisiä harjoituksessa. Levottomuus, velttous, vastustus, epäily ja kaiken muun kokemuksen kaipuu – kaikki tämä kuuluu harjoitukseemme ja voimme oppia tulemaan niiden kanssa toimeen. Oppiessamme tien niiden läpi, löydämme rauhaa ja onnea jotka perustuvat vakaammalle pohjalle kuin arkiset ilomme.

Kurssi koostuu ohjatuista ja hiljaisista istuma- ja kävelymeditaatioista, opetuspuheista ja tilaisuuksista kysymyksille ja vastauksille. Se valmistaa harjoittamaan itsenäisesti omassa arjessa, ja on myös hyvä aloitus Nirodhan Jyväskylän ryhmään osallistumiselle.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan – emme edellytä mitään esitietoja tai aiempaa kokemusta meditaatiosta. Katso myös samoina päivinä järjestettävän syventävän kurssin tiedot.

Kurssiajat: 10.00-12:30 (ovet aukeavat 9:45)
Päivämäärä: lauantai-sunnuntaina 10.-11.6.2017
Sijainti: Kesämaja Kiviniemi, Haukkalantie 34, 40740 Jyväskylä
Ilmoittautumiset: https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/62
Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lahjoituksista voi lukea lisää täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta
Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja opettanut meditaatiota vuodesta 2008. Hän on Nirodha ry:n perustajajäsen ja edelleen aktiivisesti mukana kehittämässä yhteisönsä toimintaa.

Tervetuloa kurssille!
Maria Hietanen, p. 0405429982