Läsnäolevan vuorovaikutuksen johdantokurssi la 8.10. klo 10-13

Läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoitus yhdistää meditaation ja vuorovaikutuksen. Harjoitus ohjaa meitä meditaation tavoin yhteyteen tämän hetken kokemuksen kanssa. Yhteinen läsnäolo antaa lisätukea tähän hetkeen pysähtymiselle ja oman kokemuksen tutkimiselle. Harjoitus antaa myös mahdollisuuden nähdä tarkemmin, mitä kaikkea kokemuksessamme tapahtuu nimenomaan vuorovaikutuksen aikana.

Joskus saattaa tuntua siltä, että meditaatioharjoitus jää vähän irralliseksi muusta elämästä. Läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoitus voi auttaa tuomaan meditaatioharjoituksen arjen keskelle ja erityisesti kohtaamisiin muiden ihmisten kanssa.

Sovellamme kurssilla osin maailmankuulun Insight-meditaatio-opettajan Gregory Kramerin kehittämän Insight Dialogue -menetelmän periaatteita.

Kurssi on tilaisuus saada kosketus läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoittamiseen. Jos kurssin jälkeen kiinnostaa jatkaa läsnäolevan vuorovaikutuksen parissa, olet tervetullut joka toinen keskiviikko Kruunuhassa Helsingissä kokoontuvaan harjoitusryhmään (ks. viikko-ohjelma).

Kurssi soveltuu ihmisille, jotka ovat jo jonkin verran harjoittaneet meditaatiota. Myös jo aiemmin läsnäolevaan vuorovaikutukseen tutustuneet ovat halutessaan tervetulleita mukaan.

Kurssiaika: lauantaina 8.10.2022 klo 10.00-13.00

Sijainti: Buddhalainen keskus Sampo, Vetehisenkuja 3

Kurssin opettaa Anna Backholm, yksi Nirodhan ohjaajista. Anna on harjoittanut meditaatiota yli kymmenen vuotta ja tutustunut läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoitukseen vuodesta 2014 alkaen. Anna on myös fokusointiohjaaja ja opiskelee mindfulness-pohjaista Core Process -psykoterapiaa.

Ilmoittautuminen, maksu ja peruutukset

Voit ilmoittautua kurssille täyttämällä tämän lomakkeen. Lomakkeen täytettyäsi saat ilmoittautumisjärjestelmältä sähköpostin, jossa on vahvistus siitä, mahduitko mukaan. Kurssin käytännön kulut kattava maksu on 5 euroa. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, voit osallistua myös maksutta tai itse valitsemallasi summalla.

Kurssin ohjaajan palkkio katetaan lahjoitusperiaatteella. Kurssin lopussa osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään muuta palkkiota. Lahjoituksen suuruudelle ei ole suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lahjoitukset mahdollistavat toimintamme ja sen jatkumisen. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.

Jos sinun täytyy peruuttaa osallistumisesi, voit tehdä sen klikkaamalla linkkiä ilmoittautumisjärjestelmältä tulleessa sähköpostissa. Peruutustapauksissa emme valitettavasti voi palauttaa kurssimaksua.