Meditaation peruskurssi: hengityksen tarkkailu 12.10-26.10.2013 (3 kertaa 2.5 t)

Hengityksentarkkailu on yksi buddhalaisen perinteen keskeisiä meditaatioharjoituksia. Kurssilla opetettavassa hengityksentarkkailussa yhdistyvät perinteiset samatha- ja vipassana-tekniikat, joilla pyritään kehittämään rauhallisia mielentiloja (samatha) ja ymmärtämään mielen ja tunteiden toimintaa (vipassana). Kurssilla tutkitaan erilaisia lähestymistapoja tähän monipuoliseen harjoitukseen, erityisesti painotetaan luovaa ja tutkivaa asennetta, sekä lempeyden ja myötätunnon merkitystä meditaatioharjoituksessa.

Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että pidempään harjoittaneille jotka ovat kiinnostuneita hengityksentarkkailusta. Kurssi on kokonaisuus ja kerrat rakentuvat toistensa varaan, toivomme että osallistujat pääsevät kaikkiin opetuskertoihin. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

Kurssiajat: 10:00-12:30 (ovet aukeavat 9:45)
Päivämäärät:  Lauantait 12.10, 19.10. ja 26.10.
Sijainti: Buddhalainen Keskus Sampo, Hakaniemi, Vetehisenkuja 3.
Hinta: Kurssi on maksuton mutta ohjaajalle ja yhdistykselle voi jättää halutessaan lahjoituksen. Lahjoituksista voit lukea lisää täältä:

Ilmoittautuminen:

Voit ilmoittautua kurssille täyttämällä tämän lomakkeen. Lisätietoja ilmoittautumisesta voi kysyä sähköpostitse osoitteesta nirodha.ilmo@gmail.com.

Ohjaajasta:

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa harjoittaen Buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että euroopassa ja asunut pari vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja on aktiivisesti mukana kehittämässä yhdistyksen toimintaa.

Vastaa