Meditaation perusteet – on-line alkeiskurssi 13.1.-3.2.2022

Tällä kurssilla tutustumme meditaation perusteisiin, kuten:

  • Mukaviin ja turvallisiin meditaatioasentoihin
  • Läsnäolevaan tietoisuuteen, eli mindfulnessiin, ja sen sovelluksiin
  • Mielentyyneyden eli samadhin vaalimiseen
  • Tyypillisten meditaation esteiden ja haasteiden kanssa työskentelyyn
  • Hyväntahtoisuuden ja myötätunnon kehittämiseen
  • Sisäisen kriitikon kanssa työskentelyyn
  • Vipassanameditaatioon ja irtipäästämiseen

Jokainen kurssikerta sisältää ohjatun meditaation, opetuspuheen sekä aikaa kysymyksille, vastauksille ja keskustelulle. Neljän kerran kurssi kotona tehtävine harjoituksineen auttaa käynnistämään säännöllisen meditaatioharjoituksen. Kurssin jälkeen osallistujat ovat valmiita osallistumaan Nirodhan viikoittaisiin meditaatioiltoihin sekä meditoimaan itsenäisesti kotona.

Milloin kurssi järjestetään, ja miten sinne voi osallistua?

Kurssi järjestetään neljänä torstaina, 13.1., 20.1., 27.1. ja 3.2. klo 18.00 – 20.00.

Kurssi järjestetään verkossa Zoom-ohjelmalla. Zoom on osallistujille maksuton ohjelma, jota voi käyttää omalla tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Tarkemmat ohjeet Zoomin käytöstä ja kurssin Zoom-linkki lähetetään mukaan mahtuneille kurssikirjeessä sähköpostitse.

Kuka opettaa?

Kurssin opettaa Juha Penttilä, yksi Nirodan pääohjaajista. Juha on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja on valmistunut Insight Meditation perinteen ohjaajakoulutuksesta.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?


Voit ilmoittautua kurssille täyttämällä tämän lomakkeen.

Kurssin hinta on 5 e. Tällä maksulla pyrimme kattamaan kurssin järjestämisen käytännön kulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, voit osallistua myös maksutta tai itse valitsemallasi summalla. Lähetämme tarvittavat tilitiedot kurssille mukaan mahtuneille sähköpostitse.

Kurssin opettajan palkkio katetaan lahjoitusperiaatteella. Kurssikertojen lopussa osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus opettajalle, joka ei saa työstään mitään muuta palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lahjoitukset mahdollistavat toimintamme ja sen jatkumisen. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.

Kurssia koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen penttila.j@gmail.com.
Lämpimästi tervetuloa kurssille!