Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 24.5.-1.6., 1.6.-8.6. ja 8.6.-16.6.2019, Sayadaw U Tejaniya ja Alexis Santos

Dhamma Everywhere

Nirodhalla on ilo saada vieraakseen maailmanlaajuisesti tunnettu burmalainen opettaja Sayadaw U Tejaniya jo kolmatta kertaa. Sayadaw’n opetustapa on suoraviivainen ja helposti lähestyttävä hänen syvällisen kokemuksensa ja eläväisen huumorinsa ansiosta.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitin meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä, osin tulkattuna burmasta. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista pääasiassa ilman aikataulua, opetuspuheista, ryhmähaastatteluista sekä työjaksosta. Retriitin edetessä hiljaisuutta avataan tarjoamalla mahdollisuus harjoittaa tietoista keskustelua.

Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Sayadaw U Tejaniya syntyi vuonna 1962 ja alkoi harjoittaa meditaatiota sayadaw-u-tejaniyateini-ikäisenä meditaatiomestari Shwe Oo Min Sayadaw’n oppilaana. Hän ryhtyi munkiksi 1996 ja toimii meditaatio-opettajana Shwe Oo Min meditaatiokeskuksessa Yangonissa Myanmarissa (aiemmin Burma). Hän on kirjoittanut useita kirjoja ja opettaa retriittejä maailmanlaajuisesti. Tulkkina burmasta englanniksi toimii Ma Thet.

Alexis Santos on harjoittanut Insight meditaatiota Intiassa, Burmassa, sekä USA:ssa vuodesta 2001. Hän on ollut Sayadaw U Tejaniyan pitkäaikainen oppilas, mukaanlukien useiden vuosien koulutus buddhalaisena munkkina hänen ohjauksessaan.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 250 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,

Tuulikki Hukka (ilmoittautumisasiat, +358 50 432 9241)
Ilkka Urvas (yleiset kysymykset, +358 50 454 3000)
Ville Pursiainen (ennen retriittiä ja sen aikana, +358 40 592 5030)