Hiljainen meditaatioretriitti pääsiäisenä 5.-10.4.2012 Kruusilassa

Vipassana-meditaatio: Läsnäolo, tie vapautumiseen

Miksi meditoida? Mitä on vipassana-meditaatio?

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Vipassana-meditaatio on yksinkertainen ja suora harjoitus, jossa keho-mieli-prosessia tarkkaillaan hetki hetkeltä rennon kiinnostuneesti. Pysymällä läsnä tässä hetkessä löydämme suuremman tasapainon sekä syvemmän yhteyden itseemme ja elämään. Harjoituksemme kehittyessä alamme luonnostaan nähdä selkeämmin, mikä tukee tietämme vapautumiseen.
_
Retriitillä harjoitetaan myös metta-meditaatiota, joka kehittää sydämen kykyä avautua ja kohdata elämä lempeästi ja myötätuntoisesti. Sekä vipassana- että metta-meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.
_

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.
_
Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään yksinkertaista kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.
_

Kuka opettaa?

Retriitin opettajana toimii kansainvälisesti laajalti tunnettu Patricia Genoud-Feldman, joka on harjoittanut buddhalaista meditaatiota (vipassana- ja dzogchen-tekniikoita) Aasiassa ja länsimaissa vuodesta 1984. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Sayadaw U Pandita, Dilgo Khyentse Rinpoche ja Joseph Goldstein. Patricialla on myös koulutus MBSR, Insight Dialogue ja Relational Dharma -menetelmistä.
_
Patricia on opettanut vipassana-meditaatiota vuodesta 1997 suurimmissa amerikkalaisissa ja eurooppalaisissa vipassana-meditaatiokeskuksissa. Hän on Genevessä sijaitsevan Vimalakirti -meditaatiokeskuksen perustaja. Olemme onnekkaita saadessamme kovasti pidetyn Patrician Suomeen nyt jo neljättä kertaa. Patrician opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/137/.
_

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 165 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät osoitteesta https://nirodha.fi/retriitti-04-2012-info/.

Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.
_
Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anne Patrikainen (040 533 9812)