14.-19.4.2022 Suomenkielinen retriitti: Anne Patrikainen ja Juha Penttilä – Tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 250€. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämisestä syntyvät kulut. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun (50€) ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit3@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta, vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen. Saat laskun varausmaksusta (50€) ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Loppumaksusta tulee sähköpostitse lasku ja ohjeet erikseen. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta.

Retriittiaika

Retriitti alkaa 14.4. alkuillasta ja päättyy 19.4. iltapäivään mennessä. Tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin. Retriitille tulee osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka.

Retriittipaikka

Retriitti järjestetään Knipnäsin Hyvän Olon Keskuksessa Tammisaaressa. Retriittipaikan osoite on Linnunlaulu 1, 10650 Tammisaari.

Tammisaaren juna-asemalta on matkaa retriittipaikalle 2 km. Pyrimme koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat retriitille tulijat löytäisivät toisensa, ja tarvittaessa voimme järjestää kyytejä juna-asemalta saapuville.

Koronatilanteesta:

Kannustamme kaikkia osallistujia rokotuksiin, varovaisuuteen sekä pikatestaamiseen ennen retriitille saapumista. Kunnon etäisyyksien pitäminen retriittipaikassa on haastavaa ja esimerkiksi istumameditaatioissa koko osallistujaryhmä istuu samassa tilassa. Emme edellytä maskien käyttöä osallistujilta, mutta halutessaan maskia on tietysti mahdollista pitää. Seuraamme koronatilannetta kevään mittaan ja päivitämme retriitin käytännön järjestelyt sen mukaisesti. 

Huom. Muuttuvan koronatilanteen vuoksi voimme luvata varman paikan retriitillä vain 30 ensimmäiselle ilmoittautuneelle. Täyden retriitin osallistujamäärä on 40 henkeä, mutta haluamme pitää vielä auki mahdollisuuden järjestää retriitti hieman pienemmällä osallistujamäärällä. Ilmoittautujat 30 osallistujasta eteenpäin ovat siis jonossa retriitille. Ilmoitamme myöhemmin millä osallistujamäärällä retriitti järjestetään.

Mikäli koronatilanne ei salli liveretriitin järjestämistä, retriitti muutetaan online-retriitiksi. Tässä tapauksessa retriitin maksu palautetaan kokonaisuudessaan, ja retriitin uudeksi hinnaksi asetetaan kustannusten kattamiseksi 30€.

Tilat, ruokailu ja päiväohjelma

Majoitus tapahtuu yleensä 3-5 hengen huoneissa. Huoneet jaetaan retriittiläisille saapumisjärjestyksessä.

Tarjoamme retriitin aikana kolme yksinkertaista kasvisateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan ja kevyen päivällisen. Tauoilla on tarjolla teetä ja pikakahvia. Ilmoittautumiskaavakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-­aineallergiansa.

Tyypillisen retriittipäivän ohjelmaan kuuluu istuma-­ ja kävelymeditaatiota noin 45 minuutin jaksoissa sekä noin tunnin työjakso, jolloin esimerkiksi siivotaan yleisiä tiloja tai autetaan keittiössä kasvisten pilkkomisessa. Ulkoilla, joogata ja venytellä voi taukojen sekä joidenkin kävelymeditaatiojaksojen aikana. Otathan mukaan oman joogamaton, jos sellaista tarvitset. Lisätietoa retriittien päiväohjelmasta.

Päihteettömyys ja hiljaisuus

Retriitti on päihteetön tapahtuma ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella. Pyrimme elämään yhdessä niin kutsutussa jalossa hiljaisuudessa. Se tarkoittaa sitä, ettemme puhu toistemme kanssa tai kännyköihin emmekä myöskään lue tai kirjoita. Retriitillä puhutaan ainoastaan opettajan kanssa. Kokemus osoittaa, että hiljaisuus syventää harjoitusta kauniilla tavalla.

Hätätapauksissa pyydämme läheisiä ottamaan yhteyttä retriitin manageriin.

Varustus

Knipnäsin vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat sekä pyyhkeen muun henkilökohtaisen tavaran, lääkkeiden ym. lisäksi. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia retriittiläisille puuttuvia tavaroita retriitin aikana.

Retriitillä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Nirodha tarjoaa kaikille istuinalustan ja yhden istuintyynyn. Tuomme paikalle lisäksi parikymmentä meditaatiopenkkiä. Jos tarvitset lisää tyynyjä esim. tueksi käsille tai polvien alle, otathan omat ekstratyynyt mukaan.

Retriittipaikalle kannattaa ottaa mukaan sisäkengät. Jos pelkäät palelevasi meditaation aikana, kannattaa ottaa mukaan viltti.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit3@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Jaakko Mattila (050 494 9649), manageri

Ulla Sillanpää (040 536 4181), vastaa ilmoittautumisasioista