Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 14.-21.5.2023 Kruusilassa: Leela Sarti

Maan kanssa harjoittaminen – omaan luontoomme herääminen 

Mistä löydämme tukevan maaperän vaihtuvan kokemuksemme juoksuhiekkojen keskellä? Kun viljelemme maadoittunutta, hereillä olevaa läsnäoloa, joka syleilee jokaista elämämme hetkeä hyväksyvästi ja viisaudella, voimme muodostaa intiimin yhteyden maaelementtiin, luontoon ja asioiden todelliseen luonteeseen, joiden päällä elämämme lepää. Buddhan opetukset kutsuvat tietämään mitä tarkoittaa herätä keskellä elämäämme ja olla syvästi yhteydessä kokemukseemme, mutta ei kuitenkaan sen sitomana. Insight-meditaatioharjoitusta tukevat tällä retriitillä ohjaus, rakastavan ystävällisyyden meditaatio, luonnossa käveleminen ja säännölliset tapaamiset opettajan kanssa.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Leela Sarti on opiskellut Buddhan opetuksia ja harjoituksia yli 30 vuoden ajan. Hän asuu perheineen Ruotsissa, Tukholman saaristossa ja opettaa Insight-meditaatioretriittejä ympäri maailmaa. Lisäksi hän antaa yksilöohjausta Tukholmasta käsin ja nykyään Zoomin välityksellä. Leelalla on maisterintutkinto psykologiasta ja hän on pitkäaikainen Diamond Approach -suuntauksen opiskelija ja opettajaharjoittelija. Vapaa-ajallaan Leela nauttii luonnossa olemisesta: vaelluksesta, melonnasta, ratsastuksesta ja puutarhanhoidosta.

Retriitillä on mahdollisesti mukana myös joku Nirodhan pääohjaajista.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 330 euroa. On mahdollista maksaa myös perushintaa vähemmän tai enemmän. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,

Lotta Hautamäki (040-8442144), manageri

Ulla Sillanpää (040 536 4181), ilmoittautumisvastaava