Meditaatio- ja qigong-retriitti 19.–25.6.2023 Tammisaaressa: Franz Moeckl & Carol Wilson

Meditaatio- ja qigong-retriitti

Kiinalaisessa qigong (tai chi kung) -harjoituksessa teemme hitaita ja lempeitä liikkeitä hengityksen tahtiin ja koemme kehon elävänä ja aaltoilevana energiakenttänä.

Buddhalaisessa meditaatioharjoituksessa voimme nähdä myös kehomielemme – ajatukset, tunteet jne. – yksinkertaisina, energeettisinä rakenteina. Kun tunnemme sekä kehon että mielen kenttänä, joka on jatkuvassa liikkeessä ja vapaa henkilökohtaisesta takertumisesta, voimme tuntea syvempää yhteyttä itseemme ja kaikkeen elämään.

Molemmissa harjoitusperinteissä pyrkimys on rentoutua ja päästää irti tavoittelusta.

Retriitti ei vaadi aiempaa kokemusta: kaikentasoiset qigong- ja meditaatioharjoittajat ovat lämpimästi tervetulleita!

Ehi Pasiko! – Tule ja kokeile!

Mitä retriitillä tapahtuu?

Päiviin kuuluu ohjattua ja hiljaista meditaatiota, qigong-harjoitusta, dharma-opetuspuheita ja työjakso. Opetus on englanninkielistä. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta mahdollisia yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajien kanssa. Jaamme osan qigong-liikkeistä retritiitin lopussa harjoittajille, jatkuvan harjoituksen tueksi.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 3–5 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Knipnäsin Hyvän Olon Keskus Tammisaaressa.

Ketkä opettavat?

Franz Moeckl on harjoittanut taijita ja qigongia yli 40 vuotta. Hän on asunut taolaisessa luostarissa Kalliovuorilla, viettänyt aikaa munkkina Burmassa ja Thaimaassa sekä harjoittanut ja opettanut Jon Kabat-Zinnin meditaatiopohjaiseen stressinhallintaan (MBSR) erikoistuneella klinikalla Massachusettsissa. Nykyisin Franz asuu Etelä-Intiassa Arunachalan pyhällä vuorella ja opettaa ympäri maailmaa.

Carol Wilson on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1971, lukuisten eri opettajien, kuten Sayadaw U Panditan ja Sayadaw U Tejaniyan ohjauksessa, ja asunut nunnana Thaimaassa. Vuodesta 1986 Carol on opettanut vipassana- ja metta-retriittejä ympäri maailmaa, mukaan lukien Insight Meditation Societyn (IMS) vuosittaisen kolmen kuukauden retriitin Barressa, Yhdysvaltain Massachusetsissa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Tämän retriitin perushinta on 310 euroa. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista täältä.

Ystävällisin terveisin,

Suvi Rinkineva, käytännön asiat, suvi.rinkineva@gmail.com

Marianne (Nella) Woodbury, ilmoittautumiset, retriitit2@nirodha.fi