Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 4.-11.7.2015 Kruusilassa

Mielen rauhoittuminen ja sydämen avaaminen: Tie sisäiseen rauhaan

Miksi meditoida? Mitä on vipassana-meditaatio?

Vipassana-harjoitus on yksinkertainen meditaatiomenetelmä, jossa kehitetään rentoa ja kiinnostunutta asennetta kehon ja mielen prosesseja kohtaan ja pyritään seuraamaan niitä huolellisesti hetkestä toiseen. Läsnäolon avulla opimme kohtaamaan itsemme ja elämän tasapainoisemmasta ja avoimemmasta paikasta. Harjoituksen edetessä harjoittaja alkaa nähdä ilmiöt selkeämmin ja tämä johtaa vapauttavaan ymmärrykseen. Retriitillä harjoitetaan myös rakastavan ystävällisyyden meditaatiota, joka kehittää sydämen kykyä suhtautua kokemukseen avoimesti, lempeästi ja myötätuntoisesti. Retriitillä harjoitetaan jaloa hiljaisuutta, ja formaattiin kuuluu myös ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita ja ryhmäkeskusteluja, jotka kaikki tukevat osallistujia harjoituksessaan. Retriitti soveltuu niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin meditaation harjoittajille.

Retriitillä opetettavat meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perusharjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-, seisoma- ja kävelymeditaatiosta sekä työjaksosta. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Meditaatio-ohjeita sekä opetuspuhe tarjotaan päivittäin. Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettavat Patricia Genoud-Feldman ja Charles Genoud. Patricia on harjoittanut Vipassana ja Dzogchen -meditaatiota vuodesta 1984 lähtien Aasiassa Dilgo Khyentse Rinpochen ja Sayadaw U Panditan opastuksella sekä myöhemmin lännessä. Hän on opiskellut meditaatio-opettajaksi Barren Insight Meditation Societyssa Yhdysvalloissa mm. Joseph Goldsteinin opastuksella. Vuodesta 1997 hän on opettanut Vipassana-meditaatiota Euroopassa, Israelissa ja Yhdysvalloissa. Patricia on myös opiskellut ja opettanut ymmärtävää dialogia ja suhteiden dharmaa Gregory Kramerin kanssa sekä Worcesterin MBSR:ssä Yhdysvalloissa. Patrician opetuspuheita voit kuunnella täältä.

Charles Genoud on harjoittanut Buddhalaista meditaatiota theravada-perinteessä vuodesta 1971 lähtien. Hän on osallistunut monille retriiteille Intiassa, Burmassa ja myös Yhdysvalloissa Barren IMS-keskuksessa Joseph Goldsteinin opetuksessa. Hän on myös opiskellut Tiibetin Buddhalaisuutta monien vuosien ajan Geshe Rabdenin ja Dilgo Khyentse Rinpochen kanssa. Tämän lisäksi Charles on myös ollut perustamassa Vimalakirti-meditaatiokeskusta Sveitsin Geneveen vaimonsa Patrician kanssa. Charlesin opetuspuheita voi kuunnella täältä.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 200 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Juha Penttilä (044 088 7881)

Vastaa