Hiljainen meditaatioretriitti 8.-14.8.2022 Kreivilässä: James ja Jane Baraz – Tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 240 euroa. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämisestä syntyvät kulut.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta, vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Saat laskun varausmaksusta (50 euroa) ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Loppumaksusta tulee sähköpostitse lasku ja ohjeet erikseen. Maksathan molemmat laskut eräpäivään mennessä käyttäen laskuissa olevaa viitenumeroa. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutat osallistumisen maksettuasi koko osallistumaksun, palautamme loppuosan vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan. Maksuja ei myöskään voi siirtää toiselle retriitille.

Koronatilanteesta

Osallistujien on hyvä tiedostaa, että kunnon etäisyyksien pitäminen retriittipaikassa on haastavaa, ja esimerkiksi istumameditaatioissa koko osallistujaryhmä istuu samassa tilassa. Emme edellytä maskien käyttöä osallistujilta, mutta halutessaan maskia on tietysti mahdollista pitää.

Tällä hetkellä ei ole voimassa kokoontumisrajoituksia, mutta koska ryhmämme koko on melko suuri, pyydämme kaikilta tiedostavaa ja huomaavaista asennetta. Huomioithan sekä oman vointisi että läheistesi terveydentilan ennen retriittiä, ja käytät koronapikatestejä jos on syytä epäillä tartuntaa, vaikkei sinulla olisi oireita. Lisäksi pyydämme kaikkia osallistujia tekemään pikatestin retriitin alkamispäivänä. Testejä on saatavilla ilmoittautumisen yhteydessä, tai voit tehdä sellaisen kotona ennen lähtöäsi.

Mikäli sinulla ennen retriittiä on tarttuvan taudin oireita tai saat positiivisen koronatestituloksen, jääthän kotiin ja pidät huolta itsestäsi ja muista. Tässä tapauksessa poikkeuksellisesti palautamme osallistumismaksun (poislukien varausmaksu), sillä osallistujien ja opettajien terveys ja turvallisuus on meille tärkeää.

Retriittiaika

Retriitti alkaa 8.8.2022. Retriittipaikalle voi saapua klo 16 alkaen, illallinen on tarjolla n. klo 17.30 alkaen ja varsinainen ohjelma alkaa n. klo 19. Retriitti päättyy 14.8. iltapäivään mennessä. Retriitille tulee osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka.

Retriittipaikka

Retriitti järjestetään Kreivilän kurssikeskuksessa Matkussa Forssan lähellä. Etäisyys on n. 130 km Helsingistä, n. 100 km Turusta ja n. 70 km Tampereelta. Retriittipaikan osoite on Kreiviläntie 219, 31110 Matku (Forssa).

Lähetämme lisätietoja retriittipaikalle pääsemisestä ennen retriitin alkua. Annamme tuolloin tarkempaa tietoa mm. ajoreitistä ja mahdollisista bussiyhteyksistä. Pyrimme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat retriitille tulijat löytäisivät toisensa.

Tilat, ruokailu ja päiväohjelma

Kreivilässä on tilaa noin 60 osallistujalle. Majoitus tapahtuu yleensä 2­–4 hengen huoneissa. Huoneet jaetaan retriittiläisille saapumisjärjestyksessä.

Tarjoamme retriitin aikana kolme yksinkertaista kasvisateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan ja kevyen päivällisen. Tauoilla on tarjolla teetä ja pikakahvia. Ilmoittautumislomakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-­aineallergiansa.

Tyypillisen retriittipäivän ohjelmaan kuuluu istuma-­ ja kävelymeditaatiota noin 45 minuutin jaksoissa sekä noin tunnin työjakso, jolloin esimerkiksi siivotaan yleisiä tiloja tai autetaan keittiössä kasvisten pilkkomisessa. Ulkoilla, joogata ja venytellä voi taukojen sekä joidenkin kävelymeditaatiojaksojen aikana. Otathan mukaan oman joogamaton, jos sellaista tarvitset. Lisätietoa retriittien päiväohjelmasta.

Päihteettömyys ja hiljaisuus

Retriitti on päihteetön tapahtuma ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella. Pyrimme elämään yhdessä niin kutsutussa jalossa hiljaisuudessa. Se tarkoittaa sitä, ettemme puhu toistemme kanssa tai kännyköihin emmekä myöskään lue tai kirjoita. Retriitillä puhutaan ainoastaan opettajan kanssa. Kokemus osoittaa, että hiljaisuus syventää harjoitusta kauniilla tavalla.

Hätätapauksissa pyydämme läheisiä ottamaan yhteyttä retriitin manageriin (yhteystiedot lisätään alle lähempänä retriittiä).

Varustus

Otathan mukaan lakanat/makuupussin ja pyyhkeen sekä muun henkilökohtaisen tavaran, kuten lääkkeet ym. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia retriittiläisille puuttuvia tavaroita retriitin aikana.

Retriitillä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Nirodha tarjoaa kaikille istuinalustan ja yhden istuintyynyn. Tuomme paikalle lisäksi parikymmentä meditaatiopenkkiä. Jos tarvitset lisää tyynyjä esim. tueksi käsille tai polvien alle, otathan omat ekstratyynyt mukaan. Jos pelkäät palelevasi meditaation aikana, kannattaa ottaa mukaan viltti.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi.

Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Marianne (Nella) Kautiala (050 531 8228), ilmoittautumisvastaava