Hiljainen meditaatioretriitti 8.-14.8.2022 Kreivilässä: James ja Jane Baraz

Mielen ja sydämen yhteys

Mieli ja sydän eivät ole erillisiä. Tällä viikon kestävällä hiljaisella retriitillä tutkimme ja toteutamme käytännössä erilaisia taitavia keinoja, joiden avulla voimme päästää irti mielen hyödyttömistä tottumuksista. Voimme kokea oivalluksia, jotka parantavat, ilahduttavat ja loppujen lopuksi vapauttavat meidät. Tästä on tuloksena selkeä, hiljainen mieli sekä rentoutunut, avoin sydän.

Retriitin ohjelma koostuu hiljaisesta istuma- ja kävelymeditaatiosta, meditaatio-ohjeista, keskusteluista opettajien kanssa sekä opetuspuheista.

Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Kreivilän kurssikeskus Matkujärven rannalla, Matkussa Forssan lähellä.

Ketkä opettavat?

James Baraz on toiminut meditaatio-opettajana vuodesta 1978 lähtien. Hän ohjaa retriittejä, workshoppeja ja kursseja Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Hän on Kaliforniassa sijaitsevan Spirit Rock Meditation Centerin perustajajäsen ja ollut mukana kirjoittamassa kirjoja Awakening Joy: Ten Steps to Happiness ja Awakening Joy for Kids  sekä vetänyt suosittua Awakening Joy” –verkkokurssia vuodesta 2003 lähtien. James toimii myös One Earth Sanghan neuvonantajana, joka on virtuaalinen yhteisö ilmastonmuutoksen haasteisiin vastaamiseen buddhalaisuudesta käsin. Voit kuunnella Jamesin dharmapuheita täältä.

Jane Baraz on psykologian maisteri, ja ollut mindfulness-harjoittaja vuodesta 1976 lähtien, jolloin hän alkoi käydä vipassana-retriiteillä. Jane opettaa Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) -ohjelmaa San Franciscon yliopistossa ja Mindful Self-Compassion -menetelmää (MSC) Spirit Rockissa. Hän myös mielellään opettaa Awakening Joy -työpajoja Jamesin kanssa Spirit Rock Meditation Centerissä Kaliforniassa ja ulkomailla.

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja valmistunut Insight meditation -opettajaksi Rob Burbean, Martine Batchelorin ja Caroline Jonesin ohjauksessa. 

Retriitin perushinta on 240 euroa. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Ystävällisin terveisin,

Marianne (Nella) Kautiala (050 531 8228), ilmoittautumisvastaava