Hiljainen meditaatioretriitti 22.-29.10.2011 Lopella

Vipassana-meditaatio: Viisauden ja myötätunnon herättäminen

Retriitti on täynnä! Jonotuslistalle voi kuitenkin ilmoittautua. Jonotuslistalle ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumiskaavake. Varausmaksua ei tarvitse maksaa ennen retriittipaikan varmistumista.

Miksi meditoida? Mitä on vipassana-meditaatio?

Tällä retriitillä harjoitamme meditaatiota, joka auttaa lisäämään elämäämme iloa, herkkyyttä ja yksinkertaisuutta. Retriitillä syvennämme ymmärrystämme lempeydestä, tietoisesta läsnäolosta ja keskittyneisyydestä. Voimme löytää polun vapauteen jokaisesta kokemuksemme hetkestä. Viettämällä yhdessä viikon hiljaisuudessa luomme yhteisön, jossa jokainen meistä saa mahdollisuuden levätä ja herätä.
_
Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota. Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Lisäksi retriitillä esitellään metta-meditaatio. Metta tarkoittaa rakastavaa ystävällisyyttä tai lempeyttä. Nämä meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.
_

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneen opettajan ohjauksessa.
_
Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Osoitteesta https://nirodha.fi/retriitit/ löytyy esimerkki meditaatioretriitin päiväohjelmasta.
_
Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 3-6 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Abhayalokan retriittikeskus Lopen Läyliäisissä kauniin Loppijärven rannalla.
_

Kuka opettaa?

Retriitillä opettaa paljon pidetty Caroline Jones, joka käy Suomessa vuosittain. Hän on harjoittanut meditaatiota vuodesta 1989 ja opettanut vuodesta 2006 lähtien sekä Gaia House -retriittikeskuksessa Englannissa että kansainvälisillä retriiteillä. Caroline on toiminut ajoittain myös Gaia Housen vastaavana opettajana. Carolinen opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/362/.
_
Retriitin toinen opettaja on Paul Burrows, joka on harjoittanut meditaatiota Englannissa, Intiassa sekä Nepalissa ja opettanut vuodesta 2007 lähtien. Paulin opetuspuheita löytyy osoitteesta http://www.dharmaseed.org/teacher/367/.
_

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 195 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät osoitteesta https://nirodha.fi/retriitti-10-2011-info/.

Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.
_
Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anne Patrikainen (040 533 9812)

Voit liittyä Nirodhan postituslistalle syöttämällä sähköpostiosoitteesi oheiseen kenttään. Viestejä tulee keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa. [si-contact-form form=’1′]