Insight Dialogue -meditaatioretriitti 6.-13.11.2020 Karjalohjalla: Patricia Genoud-Feldman

Insight Dialogue – dharmaa vuorovaikutuksessa

”Insight Dialogue on vuorovaikutteinen meditaatioharjoitus. Se tuo tietoisen läsnäolon ja rauhallisuuden hiljaisesta meditaatiosta suoraan kokemukseemme toisten ihmisten kanssa. Ihmisinä olemme vuorovaikutteisia olentoja. Kun alamme herätä, sen tuoma selkeys ja vapaus voi valaista myös suhteitamme muihin ihmisiin.”

Tällä harjoituksella ulotamme henkilökohtaisen hiljaisen meditaatiomme ihmissuhteiden piiriin. Se tapahtuu puhumisen ja kuuntelemisen kautta opettajan ohjauksessa. Annettavat ohjeet ja dharman mietiskely tukevat oivaltavan dialogin harjoitusta, jonka yhdistämme päivittäin vipassana-harjoitukseen.

Harjoitettavat meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat Theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti sopii kokeneille meditoijille, jotka ovat istuneet aiemmin vähintään viiden päivän mittaisen hiljaisen retriitin (missä tahansa perinteessä).

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu 2­-8 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Elontuli Kurssikeskus Karjalohjalla.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettaa Patricia Genoud-Feldman. Hän on harjoittanut buddhalaista meditaatiota (vipassana ja dzogchen) Aasiassa vuodesta 1984 Dilgo Khyentse Rinpochen ja Sayadaw U Panditan opastuksella sekä myöhemmin länsimaissa. Hän on valmistunut Insight Meditation Societyn opettajakoulutuksesta (Barre, Massachusetts, Yhdysvallat), jossa hän oli muun muassa Joseph Goldsteinin ohjauksessa, ja opettanut vipassana-meditaatiota Euroopassa, Israelissa ja Yhdysvalloissa vuodesta 1997.

Patricia on opiskellut ja opettanut myös Insight Dialogue -tekniikkaa ja suhteiden dharmaa Gregory Kramerin ohjauksessa sekä Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) -stressinhallintamenetelmää Worcesterissa, Massachusettsissa, Yhdysvalloissa.

Retriitillä on mukana myös yksi Nirodhan pääohjaajista, Sari Markkanen, jolta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa. Sarin esittelyn löydät täältä.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 240 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,

Ulla Sillanpää, 040 536 4181