Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti pääsiäisenä 21.-26.4.2011 Nurmijärvellä

Retriitille ei ole enää vapaita paikkoja.

Ilmoittautumiset, tiedustelut ja Nirodhan tiedotuslistalle liittymispyynnöt voi lähettää osoitteeseen nirodha.ry@gmail.com.

Miksi meditoida? Mitä on vipassana-meditaatio?

Buddhan opetukset tarjoavat meille keinon avautua kaikille ihmiselämään kuuluville iloille ja suruille, saavutuksille ja menetyksille, hyvänolontunteille ja kivuille. Retriitillä harjoitetaan kokemuksemme tietoista kohtaamista lempeästi juuri sellaisena kuin se on kullakin hetkellä. Kehon, mielen ja sydämen asettamat haasteet opetetaan kohtaamaan myötätuntoisen läsnäolon avulla. Tällä tavoin voimme saavuttaa todellisen vapauden ilman että joudumme hylkäämään mitään puolta itsestämme tai kokemuksestamme.

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota. Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Lisäksi retriitillä esitellään metta-meditaatio. Metta tarkoittaa rakastavan ystävällisyyden tai lempeyden meditaatiota. Nämä meditaatiotekniikat ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska perustekniikat tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta erittäin kokeneen opettajan ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Hiljaisuudessa vietettävät päivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatioharjoituksista, opetuspuheista, ryhmä- ja yksilöhaastatteluista sekä työjaksosta. Osoitteesta https://nirodha.fi/retriitit/ löytyy esimerkki meditaatioretriitin päiväohjelmasta.

Retriitin aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Retriitillä syödään kasvisruokaa. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-3 hengen huoneissa, mutta pienempiä huoneita voi tiedustella. Retriittipaikkana toimii Märkiön leirikeskus Nurmijärvellä kauniin Märkiöjärven rannalla. Paikka sijaitsee n. 45 km Helsingistä pohjoiseen.

Kuka opettaa?

Retriitin opettajana toimii kansainvälisesti laajalti tunnettu Patricia Genoud-Feldman, joka on harjoittanut buddhalaista meditaatiota (vipassana- ja dzogchen-tekniikoita) Aasiassa ja länsimaissa vuodesta 1984. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Sayadaw U Pandita, Dilgo Khyentse Rinpoche ja Joseph Goldstein. Patricia on opettanut vipassana-meditaatiota vuodesta 1997 suurimmissa amerikkalaisissa ja eurooppalaisissa vipassana-meditaatiokeskuksissa. Hän on Genevessä sijaitsevan Vimalakirti -meditaatiokeskuksen perustaja. Olemme onnekkaita saadessamme kovasti pidetyn Patrician Suomeen nyt jo kolmatta kertaa. Patrician opetuspuheita voi kuunnella osoitteessa http://www.dharmaseed.org/teacher/137/.

Paljonko maksaa? Miten pääsee mukaan?

Retriitin hinta on 7.4. mennessä ilmoittautuneille 185 € ja myöhemmin ilmoittautuneille 205 €. Hinta kattaa opettajan matkakulut Suomeen, leirikeskuksen vuokran ja retriitin ruokakulut. Hinta ei sisällä opettajan eikä järjestäjien palkkioita, mutta osallistujat voivat lahjoittaa opettajille ja järjestäjille haluamansa summan retriitin jälkeen.

Lähetä ilmoittautumisesi ja mahdolliset tiedustelut osoitteeseen nirodha.ry@gmail.com. Lähetämme kiinnostuneille lisätietoja sekä yksityiskohtaisemman ilmoittautumiskaavakkeen.

Kotisivuiltamme https://nirodha.fi/ löytyy tietoa jokaviikkoisista meditaatioilloista, tulevista retriiteistä, järjestämistämme kursseista ja muusta ohjelmasta.

Ystävällisin terveisin,
Anne Patrikainen (040 533 9812)
Ilkka Urvas (050 454 3000)