Vaellusretriitti 3.-10.9.2015 Hammastuntureilla Suomen Lapissa

Vaellusretriitti tarjoaa erityislaatuisen tilaisuuden kehittää mindfulnessia ja dharma-harjoitusta Lapin kauniissa erämaissa. Seuraten Buddhan viitoittamaa perinnettä annamme sydämemme avautua viisaudelle ja myötätunnolle kävellen yhdessä, istuen meditaatiossa, sekä viettäen aikaa luonnossa. Kuljemme metsissä ja avotuntureilla, rauhallisella erämaa-alueella, jossa harvoin kohtaa ketään. Suuri osa ajasta vietetään hiljaisuudessa. Päiviin mahtuu kävelyn ja muodollisen meditaatioharjoituksen lisäksi opetuspuheita, meditaatio-ohjeita, tilaa yhteiselle jakamiselle, sekä aikaa myös yksin olemiselle. Opetus on englanninkielistä.

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Tämä meditaatioharjoitus on yli 2500 vuotta vanha ja pohjautuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Kuka opettaa?

Vaellusretriitillä opettavat Paul Burrows ja Kirsten Kratz. Paul on harjoittanut ashrameissa, buddhalaisissa luostareissa ja retriittikeskuksissa Englannissa, Intiassa ja Nepalissa, ja aloitti opettamaan retriittejä Insight-meditaatioperinteessä vuonna 2007. Hän on opettanut monilla hiljaisilla retriiteillä Suomessa, samoin kuin ensimmäisellä vaellusretriitillämme 2014. Paulin opetuspuheita voi ladata täältä. Paulin löytää myös osoitteesta awakeningcity.com.

Kirsten on harjoittanut buddhalaista meditaatiota Aasiassa ja lännessä vuodesta 1993 lähtien. Hän on opettanut vuodesta 2006, ja vuonna 2008 hän aloitti opetuksen ryhmäretriiteillä Gaia Housessa Englannissa, missä hän tarjoaa myös tukea henkilökohtaista retriittiä tekeville. Yksi hänen tärkeistä lähtökohdista on tutkia, miten viisausopetukset voivat vaalia tarkoituksenmukaista reagointia aikamme haasteisiin; hän on ollut mukana käynnistämässä DANCE:a (Dharma Action Network for Climate Engagement) ja fasilitoi myös SanghaSevan retriittejä, joissa yhdistyvät dharma ja palvelustyö. Kirstenin opetuspuheita löytyy täältä.

Kenelle retriitti on suunnattu? Minkälainen vaellus on?

Vaellusretriitille voit osallistua, jos sinulla on aiempaa kokemusta joko meditaatioretriiteistä (vähintään 5 päivän hiljainen retriitti) tai vaeltamisesta (vähintään 5 päivän vaellus). Lisäksi tarvitset kohtuullisen hyvän peruskunnon sekä sopivasti seikkailumieltä. Huomioithan, että kyseessä on ennen kaikkea meditaatioretriitti, ei mikä tahansa vaellus.

Vaellamme Hammastunturin erämaa-alueella. Kuljemme rinkka selässä noin 5-10 km päivässä. Matkat eivät pääosin ole kovin pitkiä, mutta kannettavaa on paljon, koska rinkkoihin tulee kunkin omien varusteiden lisäksi myös mm. yhteisiä ruokia. Hiljainen meditatiivinen vaeltaminen raskaan kantamuksen kanssa tarjoaa omat haasteensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 210€, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,
Solja Temmes (044 978 0844)
Tuulikki Hukka (050 432 9241)

Vastaa