Vaellusretriitti 7.–14.8.2023 Muotkatunturin erämaa-alueella: Sophie Boyer ja Katrin auf der Heyde

Buddha kannusti opetuksissaan yhä uudelleen oppilaitaan menemään metsiin ja erämaihin harjoittamaan. Tämä vaellusretriitti Saamenmaan villin kauniissa maisemissa tarjoaa meille harvinaislaatuisen tilaisuuden tutkia tietoista läsnäoloa, dharma-harjoitusta ja yksinkertaista elämistä luonnon keskellä.

Kuljemme metsissä ja avotuntureilla, rauhallisella erämaa-alueella, jossa harvoin kohtaa ketään. Suuri osa ajasta vietetään hiljaisuudessa. Päiviin mahtuu kävelyn ja muodollisen meditaatioharjoituksen lisäksi opetuspuheita, meditaatio-ohjeita, tilaa yhteiselle jakamiselle sekä aikaa myös yksin olemiselle. Opetus on englanninkielistä.

Retriitillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Tämä meditaatioharjoitus on yli 2500 vuotta vanha ja pohjautuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Olkoon tämä vaellusretriitti ravitseva kokemus meille kaikille. Syventäköön se viisautta ja myötätuntoa sydämissämme, kaikkien elävien olentojen hyväksi.

Kuka opettaa?

Polun seuraaminen

Tämä retriitti keskittyy keholliseen harjoitukseen. Tutkimme yhteyden kokemista luonnossa sekä yhteyden luomista itseemme samalla kun olemme vuorovaikutuksessa toistemme kanssa ryhmänä. Retriitin opettajina ovat Sophie Boyer ja Katrin auf der Heyde.

Katrin on kasvanut ja viettänyt suurimman osan aikuiselämästään Etelä-Afrikassa, missä hän on harjoittanut sekä zen- että theravada-perinteissä. Ennen muuttoaan Eurooppaan vuonna 2016 Katrin työskenteli useiden vuosien ajan kehitysvammaisten lasten ja nuorten fysioterapeuttina HIV/Aids-lapsia hoitavassa kansalaisjärjestössä. Koulutettuna fysioterapeuttina ja joogaopettajana hän on kiinnostunut kehollisesta harjoituksesta, joka yhdistää istumista, kävelyä ja liikettä. Katrin suoritti dharmaopettajakoulutuksensa Martine Batchelorin opastuksella. Hän opettaa Etelä-Afrikassa ja Englannissa.

Sophie on harjoittanut meditaatiota kahdenkymmenen vuoden ajan hoitajan työnsä ohella. Vuosien saattohoitotyön jälkeen hän kiinnostui yhä enemmän hiljaisista meditaatioretriiteistä Euroopassa ja Amerikassa sekä vietti kaksi vuotta Myanmarissa buddhalaisena nunnana. Hän on opiskellut Martine Batchelorin opastuksella ja valmistunut Bodhi College Dharma Teacher Training -koulutuksesta. Hän opettaa myös MBCAS-ohjelmaa (mindfulness-pohjainen kognitiivinen lähestymistapa iäkkäille). Tällä hetkellä hän tarjoaa meditaatio-ohjausta onkologian osastolla Genevessä ja ohjaa retriittejä pääosin Ranskassa.

Kenelle retriitti on suunnattu? Minkälainen vaellus on?

Suosittelemme, että osallistuessasi vaellusretriitille sinulla on aiempaa kokemusta meditaatioretriiteistä ja/tai vaeltamisesta. Hyvä peruskunto sekä riittävä terveydentila ovat vaadittuja. Huomioithan, että kyseessä on ennen kaikkea meditaatioretriitti, ei mikä tahansa vaellus.

Vaellamme Muotkatunturin erämaa-alueella. Kuljemme rinkka selässä noin 5-10 km päivässä. Matkat eivät pääosin ole kovin pitkiä, mutta kannettavaa on paljon, koska rinkkoihin tulee kunkin omien varusteiden lisäksi myös mm. yhteisiä ruokia. Hiljainen meditatiivinen vaeltaminen raskaan kantamuksen kanssa tarjoaa omat haasteensa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 370 € (sis. ALV 24%), mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista löytyvät täältä.

Ystävällisin terveisin,

Elli Alasaari (käytännön järjestelyt) ellialasaari@gmail.com, +358 440 427 077

Marianne (Nella) Woodbury (ilmoittautumiset) retriitit2@nirodha.fi, puh (vain Whatsapp, Telegram & iMessage): +1 470 641 7056