Vipassana-meditaatiokurssi Turussa su 8.3.2020: Viisi päivittäistä reflektiota

Mitä kurssilla tapahtuu?

Buddha opasti meitä tuomaan päivittäin mieleemme viisi asiaa. Vanhenemisen, sairastumisen ja kuoleman reflektointi auttaa meitä suuntaamaan tämän lyhyen elämämme niihin asioihin, jotka ovat meille aidosti merkityksellisiä ja tärkeitä. Pysymättömyyden reflektoinnin avulla muistamme, että vaikeutemme tulevat menemään ohi, ja pystymme paremmin arvostamaan elämämme hyviä asioita, jotka nekin tulevat aikanaan katoamaan. Karman lain tuominen mieleen muistuttaa meitä siitä, kuinka pienimmilläkin teoillamme on vaikutus tulevaisuuteemme, ja se auttaa meitä ohjaamaan elämäämme kohti hyvinvointia ja onnellisuutta.

Kurssipäivään sisältyy ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, ryhmäkeskusteluja sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Kurssi auttaa syventämään ja laajentamaan omaa harjoitusta.


Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään sunnuntaina 8.3.2020 klo 11 – 16 Turussa, Martissa, Luonnonsuojelukeskuksessa (Martinkatu 5). Kurssilla istutaan joko meditointialustalla olevalla meditointipenkillä tai tyynyllä tai halutessaan normaalilla tuolilla. Alustoja riittää kaikille, mutta tyynyjä on paikalla rajoitetusti, joten jos tiedät haluavasi istua meditointityynyllä ja omistat sellaisen, voi olla viisasta ottaa se mukaan. Penkkejä ja tuoleja on riittävästi. Tilaan on esteetön pääsy. Kurssi on suomenkielinen.

Tarjolla on teetä ja pientä vegaanista naposteltavaa.


Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta nykyään hän toimii päivätyössään psykologina.


Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Kurssille osallistuminen edellyttää jonkin verran aiempaa kokemusta meditaatiosta.

Kurssille voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalaiselle. Peruutukset ja tiedustelut voit tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nirodhaturku@gmail.com.

Kurssille osallistuminen maksaa 10 €, mikä käytetään tilavuokraan sekä opettajan matkakuluihin. Ilmoittauduttuasi kurssille ym. lomakkeella maksathan kurssimaksun tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 302003077. Mikäli ilmoittaudut myös edellisenä päivänä pidettävälle johdantokurssille (johon ilmoittautuminen tästä), voit maksaa yht. 15 €.

Ohjaajan palkkio järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei muuten saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Otathan mukaasi käteistä lahjoituksia varten. Lahjoitus on mahdollista tehdä myös MobilePaylla, mutta ei pankkikortilla.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin,

Nirodha Turku / Tapio Envall

nirodhaturku@gmail.com / 0505734555